Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Jak wymontować zegary?
shagger 
nowicjusz

Wysłany: 2011-09-07, 16:52   Jak wymontować zegary?

Witam. Jak zabrać się za wymontowanie zegarów?
Chyba konieczne będzie wymontowanie zegarów - jak się za to zabrać?
Posiadam Samuraia 99r i taką deskę rozdzielczą:

[img][/img]

StoQ 
nowicjusz

Wysłany: 2011-10-10, 17:31   

Witam

mam podobne pytanie. Tylko że posiadam samiego z 91 roku. I ostatnio probowalem wyjac zegary ale przeszadzal mi bardzo wlacznik awaryjnych swiatel. Nie moglem licznika tak wysoko podniesc aby go wyjac. W koncu darowalem sobie bo i tak bede musial sciagnac cala deske poniewaz przewodow nadmuchu powietrza nie mam na swoich miejscach.. A tak przy okazji. To nie mam w ogole tej linki od predkosciomierza. Da sie dobrac jakas inna czy tylko z alle za 72zl?

Pozdrawiam!

jeżu 
zapaleniec

Wysłany: 2011-10-11, 08:53   

StoQ napisał/a:
Witam

mam podobne pytanie. Tylko że posiadam samiego z 91 roku. I ostatnio probowalem wyjac zegary ale przeszadzal mi bardzo wlacznik awaryjnych swiatel. Nie moglem licznika tak wysoko podniesc aby go wyjac. W koncu darowalem sobie bo i tak bede musial sciagnac cala deske poniewaz przewodow nadmuchu powietrza nie mam na swoich miejscach.. A tak przy okazji. To nie mam w ogole tej linki od predkosciomierza. Da sie dobrac jakas inna czy tylko z alle za 72zl?

Pozdrawiam!

Spróbuj podnieść licznik do góry i pociągnij, musi wyjść, włącznik awaryjnych jest dość elastyczny i nie powinien się złamać. Linka podobno z malucha pasuje po niewielkich przeróbkach, ale osobiście nie sprawdzałem.

Tanto 
mechanik

Wysłany: 2011-10-11, 10:46   

Można też poluzować śruby trzymające kolumnę kierowniczą i tym samym opuścić ją do dołu. Lub, co jest wg mnie wygodniejsze odkręcić część śrub trzymających deskę i wtedy odgiąć ją do góry, zegary wyjdą bez problemu.

Odpowiedz do tematu