Witam, mam problem z hamulcami po wymianie przewodu hamulcowego (miedzianego który biegnie przy ramie do tyłu) nie mogę odpowietrzyc hamulców, pojawiło się tez syczenie przy pompie hamulcowej przy wcisnietym pedale hamulca, płynu nie ubywa. Hamulce sa słabe , pedał mięknie . Pytanie : czy to moze pompa hamulcowa padla czy moze cos innego, mial moze ktos cos podobnego, prosze o porade. Pozdrawiam
Pomógł: 3 razy Wiek: 39 Dołączył: 22 Mar 2011 Posty: 670 Skąd: przysucha
Wysłany: 2011-11-17, 20:03
posprawdzaj sobie wszystkie przewody na samych koncach jesli masz z tyłu bebny terz posprawdzaj i przod tez to ze pedał robi sie miekki to nie znaczy ze pompa jest walnieta ,najlepiej z kims sobie posprawdzac bo samemu to mozna piwo wypic i pogdybac troche
Zauwazylem ze pyszcza bulke powietrza do zbiorniczka plynu przy pompowaniu , probowalem odpowietrzac pompe przez dwa przewody które do niej wchodzą i z tego dalszego od serwa cisnienie potezne a z tego blizszego ledwo leci plyn?
Musisz dalej odpowietrzać pompę tam gdzie masz słabe ciśnienie. Spróbuj uruchomic auto i wtedy odpowietrzaj. Jak będzie działało serwo to wtedy masz większą siłę i moze przepchnie powietrze.
_________________ NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ POTRAFI LATAĆ
Serwo wymienione teraz pracuje lux ( w starym pekla sprezyna) , ale odpowietrzam i odpowietrzam a hamulec ciagle łapie bardzo dobrze za drugim razem pierwsze wcisniecie pedal miekki ale hamuje w miare za to za drugim razem rewelacja pytanie : co zrobic zeby za pierwszym tak hamowalo?
Ps. wydaje mi sie ze tyl slabo lapie. Pozdrawiam
Po ominięciu korektora tył będzie skuteczniejszy-ale to lepiej.W twoim przypadku wygląda na to ,że przód słabo bierze . Srawdż zaciski.
Dziwne , że pedał jest jeszcze niski... Pozostały dwie możliwości: 1 walnięta jedna sekcja w pompie (może właśnie tłocząca na przód). 2 za duży luz między szczękami a bębnem.( często- rdzewieją samo regulatory )Wówczas pedał niski lub na dwa razy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum