czytałem i doszedłem teraz co do ostatniego wątku.... Dużo pracy mnie czeka... Najgorzej z mocowaniami bo nie umiem rysować w cad ani lasera w garażu:D
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2011-12-14, 10:50
Wystarczy, jak poprawnie zwymiarujesz i narysujesz na papierze, szpece od lasera przeniosą to do cada.
Poza tym, przy zachowaniu minimum precyzji, mocowania możesz wykonać we własnym zakresie, kosztuje to tylko trochę wysiłku.
Link, który podał Slavok najlepiej przejrzyj kilka razy, jest w prawdzie bardzo obszerny, ale też bardzo pomocny.
Ja dzięki tej lekturze szybko odrzuciłem pomysł zastosowania jakichkolwiek radiusów i gromadzę sobie powoli graty do zrobienia przodu i tyłu na 3-linku.
kolego a od czego wahacze będziesz zakładał?bo ja w swoim mam albo od patrola albo od disco i niedawno wymieniałem tylni most. Jak chcesz mogę załatwić rysunek mocowań pod wahacze tylko będą takie jak moje. Uchwyty motałem na zasadzie obejmy tzn. przeciąłem na pół rurę fi 65 chyba na połówki, dorobiłem płaskowniki z otworami na śrubę, uchwyty zostały przyspawane do jednej z polówek i skręcone z drugą polówka. W między czasie wywierciłem otwory fi 14 po 6 na każdej z polówek, żeby można je było później po skręceniu i ustawieniu punktowo przyspawać do mostu. W starym miałem uchwyty przyspawane bezpośrednio do mostu co strasznie osłabiło jego konstrukcje i dlatego się złamał :)
_________________ Suka 1.6 16v,OME,Trail Master,spring,Kingone winch,reduktor od 1.0,Fedima Sirocco,bimarco itd itp.
rama pomalowana podkładem. między świętami garaż muszę trochu posprzątać i w miedzy czasie uzupełnię braki w ramie.
w przyszłym roku myślę zrobić zawieszenie na springach & karoserie połatać:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum