Wysłany: 2012-01-23, 16:19 czuć swąd benzyny z okolic gażnźnika
witam!
mam problem z silnikiem gaźnika. podczas gdy mój samurai dostaję troszeczkę więcej "gazu" i przez jakiś czas jest użytkowany
na nieco wyższych obrotach niż zwykle, to czuć (bez otwarcia maski) benzynę z komory silnika. po podniesieniu maski najbardziej
intensywnie czuć ją z okolic gaźnika. dzieje mi się tak dopiero od pewnego czasu. wraz z tym problemem wzrosło mi spalanie.
czy to może mieć jakiś związek z tym, że jest zima i nieprzerwalnie mam włączony napęd na 4 koła?
Nie znam tego gaźnika, ale przy takich objawach to musisz sprawdzić komorę pływakową, a konkretnie pływak i zawór który on zamyka. Wymontuj pływak i nim potrząśnij koło ucha jeśli słyszysz że coś w nim lata, to jest nieszczelny i niespełnia swojego zadania bo tonie. Ewentualnie zobacz czy zaworek który przyciskany jest przez pływak zamyka się.
Objaw jest taki jak by po prostu paliwo przelewało się bez opamiętania przez komorę i był zabogaty.
Może niech skoryguje to może ktoś kto ma gaźnik. Ten opis jest tylko na podstawie doświadczeń z innymi gaźnikami.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum