nie miałem tu na myśli równej jak stół autostrady, bo tam stabilizator nie ma czego stabilizować, ale typową dziurawą drogę, gdzie rzuca na prawo i lewo. z tym stabilizatorem to można by dyskutować tak jak to było w przypadku kartonika na chłodnicę każdy rację będzie miał
Podobne obawy miałem z nowym zawieszeniem od Mazura, Suzi w ogóle nie brała wykrzyżów, pomogła dopiero porządna przej*bka w terenie, teraz zawiesznie ładnie wybiera nierowności, może nawet będzie lepiej, także moja rada, pomęczyć a może pomoże.
Tak jak pisze Langlay. Pokaraj go mocno w terenie i to nie raz a wdzystko sie ulozy. Ja tez mam Mazura Hd i na poczatku lamal kregoslup. Teraz jes bardziej niz ok.
Japierrrr, włożyłem spowrotem najkrótsze pióro, wyjąłem 3cie od góry (długie) i mam niby teraz Lovells Medium. Mimo to jest tak kurewsko HEWI DJUTI, że mi chyba kierownica zęby powybija. Amorki mam nowe z przodu od Vitary za 71zł sztuka, tył od Poloneza Trucka Monroe. Wszystkie nowe. Przód jest tak masakrycznie twardy, że nawet jak stanę na zderzaku to on się ugina może o centymetr - jeśli w ogóle o tyle. Długo będę musiał to katować w terenie, żeby się ułożyło? Bo nie ukrywam, że jestem jak na razie silnie ZAWIEDZIONY resorami Lovellsa, oby moje plomby w zębach układanie przetrzymały...
Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Kwi 2011 Posty: 289 Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-04-28, 06:07
Ciekawe, czyżby nowe serie były bardziej twarde? U mnie po wymianie przód zrobił się wręcz komfortowy, jedynie z tyłu muszę wyjąć jedno pióro, bo też było kupione HD i jest trochę za twardo.
Mi Mazurowe HD po jednym rajdzie się ładnie ułożyły, mocno siadły w stosunku do nowości ale to dobrze bo bałem się o trawersy.
Pracują aż miło. Mazur polecił wyciągnąć pomocnicze pióro z tylnych resorów jak nie mam klatki na tyle. Tak zrobiłem i jestem zadowolony.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Witam wszystkich
Też niedawno wymianiałem na lovellsa przód HD, tył medium do tego nowe amorki i faktycznie jest zawaliście twardo ale jak napisał adalbert trzeba pokatować trochę to się ułożą. Ja się już przyzwyczaiłem.
HattoriHonza ja też jestem z okolic Lublina więc można sie kiedyś spiknąć.
Ooo, to super! Bo ja tutaj jeszcze za bardzo terenów na rozbijanie się nie znam, bo Samiego mam od niedawna. Teraz niestety w Wilnie studiuję, ale przed czerwcem powinienem wrócić, to trzeba skombinować jakąś wyprawę pod Lublinem czy trochę w stronę roztocza:)
Nie ma problemu ja też mam Samiego od niedawna i terenów też dobrze nie znam ale zawsze można coś skrzyknąć i pobrykać trochę. Ja na razie swojego powoli remontuje bo w opłakanym stanie kupiłem i ostatnio mi tak chodzi po głowie blokada na tył od emil100 z forum to i przy okazji bym porządek z tylnym mostem porobił.
Witam Panowie, jakie amortyzatory będą pasowało, resory Old 2" + wieszaki większe o ok 2"?? Kupiłem te X-Shock dakar i po 8 tyś szlak je trafił. Co będzie pasowało bez przeróbek.
Pomógł: 5 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 782 Skąd: Gliwice
Wysłany: 2012-06-04, 21:24
Oj kolego jak bys czytal to bys wiedzial ze te amorki z x-shock dakar to wymysl Samurai-serwis.pl z bielska to sa normalne amorki kupowane po 50 zl od spritera poldka truck lady nivy - do tylu lub czegos innego np lanosa witary- do przodu pomalowane i oklejone a palci sie piec razy wiecej kup se te co wymienilem a zaplacisz mniej a pochodza i padna normalnie ale nie beziesz przeplacal
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum