Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2012-05-30, 09:31
Podobno, to bęben jest do wałów na śruby M8 i, co zrozumiałe, do wałów na śruby M10 ot tak nie pasuje, na tym kończy się inność, ale co za problem przerobić
Wszystko pasuje.
Plug& Play.
Generalnie flansze reduktora zastępujemy bębnem i defakto wychodzi chyba nawet ta sama długość.
Wiem, bo jestem po takiej konwersji.
Nie zmieniałem wałów.
Wały na 10'tki.
skoro tak to przepraszam za wprowadzenie w błąd.
Czyli wychodzi na to, że wystarczy zamienić flanszę na reduktorze bębnem i pociągnąć linkę od ręcznego?
Trzeba powiększyć tylko otwór na linkę w rączce, bo jest za mała średnica.
Ale to duperela.
Wszystko pasuje...
Ważne żeby dorbać śruby na bębnie do wału
Ręczny w kołach, przy częstym babraniu w błocie, traci swoją skuteczność.
Na wale robisz raz a dobrze i masz na dłuższy czas problem z głowy.
A i przy tarczach z tylu nie musisz mkombinowac z dodatkowymi zaciskami/ zaciskami z linkami...
moje pytanie było spowodowane tym że kolega powiedział że tylko 410 miały bęben przy reduktorze a na alledrogo jest reduktor z bębnem za pare groszy w stosunku do litrówek i mówił żebym kupił bo gość nie wie co sprzedaje
napisz do niego, żeby Ci policzył obroty... może się uda a takie rzeczy jak flansze zbyt łatwo wymienić, żeby wierzyć w pochodzenie na ich podstawie (nawet jeśli występowały by tylko w 410)
moje pytanie było spowodowane tym że kolega powiedział że tylko 410 miały bęben przy reduktorze a na alledrogo jest reduktor z bębnem za pare groszy w stosunku do litrówek i mówił żebym kupił bo gość nie wie co sprzedaje
hehe to niech kolega kupi ten reduktor i jak obroty będą z 410 to mu kase oddasz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum