Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
samochód przyspiesza pulsacyjnie
interneter 
nowicjusz

Wysłany: 2012-06-25, 08:26   samochód przyspiesza pulsacyjnie

witam,

Mam taki oto problem. Czasami dzieje mi się tak, że gdy chce ruszyć samochodem, on nabiera mocy i traci, nabiera i traci i tak w kółko. Wrzucam jedynkę i ruszam to aż rzuca samochodem. Dodam też, że gdy zaleję bak do pełna, to gdzieś przy baku cieknie paliwo. Byłem ostatnio 2 razy w terenie i utknąłem w dość głębokim bajorze i podejrzewam, że wody się nabrało do zbiornika paliwa. Ale był taki okres, że długo nie jeździłem w terenie i rzadko, ale działy mi się takie rzeczy. Co to może być? Ja podejrzewam, że to jest coś związane z układem paliwowym, ale bycmoże sie mylę, aekspertem w tej dziedzinie nie jestem. Proszę o pomoc.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2012-06-25, 09:16   

ekspertem też nie jestem, ale pewnie zacząłbym od podążania Twoim tropem - filterek sobie sprawdź, jak masz podejrzenie że wody w zbiorniku przybyło, to może warto spuścić całość i zalać nowy zbiornik + flaszka denaturki żeby resztę wody związało.

A może gdzieś Ci się przewód paliwowy przetarł (np. w okolicach jakiejś obejmy) i puszcza bańki powietrza razem z paliwem?

tytus 
Moderator

Wysłany: 2012-06-25, 10:06   

Dokładnie mam to samo ;-) Syf w baku mam straszny, sprawdź pompę, filtr i przewody czy nigdzie ci nie przepuszczają. Jak masz jakąś rurkę na łączeniu przewodów elastycznych a jest przed filtrem to sprawdź czy nie jest zapchana - ja musiałem wiertłem przetkać bo tyle rdzy było :mrgreen:
Dobrym pomysłem jest jeszcze dołożenie filtra paliwa od motorku przy silniku, takiego przeźroczystego to będziesz widział jakość wlewu do silnika

interneter 
nowicjusz

Wysłany: 2012-06-25, 16:30   

Nie będę ukrywał, że coś już było majstrowane u mnie z bakiem, a mianowicie rzucana była żywica itp. To co mówicie brzmi bardzo sensownie. Napewno zwrócę na to uwagę. Dzięki :)

corny 
pomocnik mechanika

Wysłany: 2012-06-25, 23:36   

podłącz układ zewnętrzny znaczy jakąś pompę i zbiornik( banieczka 5l np) i sprawdź jak auto jedzie ...

interneter 
nowicjusz

Wysłany: 2012-06-26, 19:17   

Cóż, zdjęliśmy bak i 1 słowem mowiąc- gnój. Teraz go tylko wymienić bo nie nadaje sie dalej do użytku.

Czy ktoś może ma albo zna kogoś kto chciałby sprzedać zbiornik paliwa w co najmniej dobrym stanie do samuraia na wtrysku?

Odpowiedz do tematu