Wysłany: 2012-06-25, 08:26 samochód przyspiesza pulsacyjnie
witam,
Mam taki oto problem. Czasami dzieje mi się tak, że gdy chce ruszyć samochodem, on nabiera mocy i traci, nabiera i traci i tak w kółko. Wrzucam jedynkę i ruszam to aż rzuca samochodem. Dodam też, że gdy zaleję bak do pełna, to gdzieś przy baku cieknie paliwo. Byłem ostatnio 2 razy w terenie i utknąłem w dość głębokim bajorze i podejrzewam, że wody się nabrało do zbiornika paliwa. Ale był taki okres, że długo nie jeździłem w terenie i rzadko, ale działy mi się takie rzeczy. Co to może być? Ja podejrzewam, że to jest coś związane z układem paliwowym, ale bycmoże sie mylę, aekspertem w tej dziedzinie nie jestem. Proszę o pomoc.
Wysłany: 2012-06-25, 09:16
ekspertem też nie jestem, ale pewnie zacząłbym od podążania Twoim tropem - filterek sobie sprawdź, jak masz podejrzenie że wody w zbiorniku przybyło, to może warto spuścić całość i zalać nowy zbiornik + flaszka denaturki żeby resztę wody związało.
A może gdzieś Ci się przewód paliwowy przetarł (np. w okolicach jakiejś obejmy) i puszcza bańki powietrza razem z paliwem?
Dokładnie mam to samo Syf w baku mam straszny, sprawdź pompę, filtr i przewody czy nigdzie ci nie przepuszczają. Jak masz jakąś rurkę na łączeniu przewodów elastycznych a jest przed filtrem to sprawdź czy nie jest zapchana - ja musiałem wiertłem przetkać bo tyle rdzy było
Dobrym pomysłem jest jeszcze dołożenie filtra paliwa od motorku przy silniku, takiego przeźroczystego to będziesz widział jakość wlewu do silnika
Nie będę ukrywał, że coś już było majstrowane u mnie z bakiem, a mianowicie rzucana była żywica itp. To co mówicie brzmi bardzo sensownie. Napewno zwrócę na to uwagę. Dzięki :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum