Pomógł: 54 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 2449 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2012-03-11, 22:14
Najlepiej lekko zagrzać,żeby nie spalić uszczelniacza i spróbować.Drugi sposób to opukać młotkiem przytrzymując po przeciwnej stronie większy młotek i wtedy powalczyć.
Ale dostałem zaćmienia mogłem lekko nakrętkę przygrzać, ale zostawię to jak będzie stał na 4 kołach bo teraz boje się z kobyłek zwale a po jednej stronie z tyłu mam resor zdjęty
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Wiek: 51 Dołączył: 02 Sie 2012 Posty: 13 Skąd: lubuskie / UK
Wysłany: 2012-08-02, 22:57
Witam wszystkich serdecznie , jest to mój pierwszy post więc najpierw chciałbym się przedstawić : jestem mleki , pochodzę z lubuskiego mieszkam w UK. Wczoraj nabyłem wreszcie moją Suzi czy też mojego Samiego ; jeszcze nie wiem wyjdzie jak trochę pojeżdżę .
Podpinam się pod temat aby niepotrzebnie nie zaśmiecać. U mnie luz kierownicy wynosi ponad ok. 5cm. , sprawdziłem łącznik drążka kierowniczego - według mnie wygląda ok. raczej żadnych luzów , próbowałem dokręcić śrubę na przekładni - trochę poszła ale nic się nie zmieniło , przy okazji stwierdziłem brak ( nie zupełny ) płynu przekładniowego , wyczytałem na forum żeby sprawdzić końcówki drążków przy zwrotnicach i tu mam problem ; ponieważ jeśli w jeszcze w miarę się orientuję co to są i gdzie są owe drążki , to zupełnie nie wiem co mam w nich i jak sprawdzić . Będę wdzięczny za pomoc , szczególnie za wstawienie pomocnych fotek , myślę że przyda się to także komuś na przyszłość. Dzięki i pozdro.
Wiek: 51 Dołączył: 02 Sie 2012 Posty: 13 Skąd: lubuskie / UK
Wysłany: 2012-08-02, 23:12
W UK to nie jest " parę groszy " to raz , a dwa to mogę oddać do mechanika i po sprawie , ale przecież nie o to chodzi. Chciałbym poznać autko i nauczyć grzebać przy nim samemu.
[ Dodano: 2012-08-03, 21:31 ]
Sprawdziłem układ od kierownicy do przekładni , jest w/g mnie ok. , czyli przekładnia lub drążki ( chyba ) ale nie wiem jak to sprawdzić. Help me please ...
[ Dodano: 2012-08-04, 20:21 ]
Witam ponownie , raczej nie obędzie się bez nowej przekładni , jako że będę kupował używaną , może ktoś mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę
przy kupnie aby nie nabyć zużytego badziewia . Podziękował z góry...
Witam
prześwietliłem swoj układ kierowniczy i znalazłem luz w trzech miejscach
1. gumowo-metalowatuleja w grodzi - wymieniłem
2. jest lekki luz może z 5mm w kolumnie kierowniczej od koła do krzyżaka. "Wałek" kierowniczy jest dwuczęściowy składany na wsuw prawdopodobnie tu jest luz. Czy tak ma być?
3. Przekładnia kierownicza również ma lekki luz, dokręciłem śrubke właściwie na max luz pozostał - czy tylko wymiana da rozwiązanie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum