Mam problem iskra .
Skończył mi się silnik w sami i kupiłem motor od Swifta 1,3 4WD przekładka poszła gładko .
Po wsadzeniu silnika i okablowaniu okazało się że nie ma iskry na świecach i słychać dziwne pstrykanie w komorze silnika .
Miał ktoś podobny problem?
podrzuć więcej info bo 1,34wd to nic nie rozwiązuje poza inna skrzynia i tyle ...
sądząc po info wsadziłeś silnik na wtrysku a miałeś .....??
wsadziłeś słupek i osprzęt z samuraia ?
wsadziłeś całość z osprzętem swifta ?
Ostatnio zmieniony przez corny 2010-12-25, 14:05, w całości zmieniany 1 raz
wprawdzie nie zmienialem silnika ale u mnie problem ze swieca byl taki ze raz iskra byla raz nie
zeby sie nie bawic wymienilem
kable
kopulke
palec rozdzielacza
kondensator
i kable i problem znikl
co bylo przyczyna-, nie wiem , spieszylo mi sie na wyjazd fanty mialem pod reka nowe wiec nie sprawdzalem, ktores z tych
pozdro
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Witajcie! Pomocy! Mi też zdechł (1.3benzyna/gaz na wtrysku) i wymieniłam już wszystko co było do wymiany (kopułkę, palec rozdzielacza, kondensator) a iskry jak nie było tak nie ma.A do mechanika 50 km...Macie jakieś porady?
Pompka pracuje aż miło-to pierwsze wykluczyłam:)Miałam kiedyś zagazowanego corsogrzmota, więc problem pompki jest mi znany:)
To nie o to chodzi.
Po prostu pompa by nie pracowała, jakby brak było sygnału z czujnika w aparacie zapłonowym.
Sprawdź, czy są impulsy na wejściu modułu zapłonowego i na jego wyjściu zwrotnym do komputera - próbnik z diodą świecącą wystarczy.
No i rezystancja obwodów cewki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum