Johny juz odpowiadam . ARB na razie uzyłem chyba z 2 moze 3 razy . 1 raz jak wjechałem w zbyt duza zaspe przecenilem mozliwosci suzi ,nie bardzo chciała wyjechac , ale po załaczeniu ARB zajęło jej to chyba z 2 min , ale skoro juz wyjechałem to postanowiłem, ze jednak przez zaspe przejade , no wiec napompowałem przednia blokade kompresorem i gaz do dechy , i zaspa sniezna została pokonana Kolejny raz uzyłem jej gdy wyciagałem Range Rovera z rowu , wlasciciel Ranga postowil pojezdzic sobie po polu lecz niestety utknoł teren był dosyc podmokły i dzielna suzi rowniez zakopała sie na polu , dopiero jak załaczyłem ARB i blokade tylniego mostu , suzi wyjechała i dodatkowo wyrwała tez Ranga z pola , jak bardzo bylem dumny z Suzi tego nie da sie opisac dzielna suzi wyrwała 2 raz wiekszego od siebie Range ktory miał duzy silnik 4,6 V8 a ja w suzi tylko 1,3 silniczek , ale nie ukrywam ,ze bez ARB i blokady tylniego mostu pewnie do dzisiaj bysmy stali w Polu . Napewno plusem ARB , oprócz poprawienia trakcji w terenie jest łatwosc jego obsługi masz kompresor w kabinie zalaczasz go pompujesz i juz masz zblokowany przedni most , potem wystarczy tylko zaworkiem upuscic cisnienie i z powrotem blokada jest rozłaczona , minus ARB jest taki ze jak juz napompujesz przednia blokoade , suzi jedzie praktycznie na wprost nie ma wiekszych mozliwosci skretu , no i kolejny minus to cena ja mialem o tyle dobrze ze poprzedni wlasciciel ja załozył .
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Gru 2010 Posty: 54 Skąd: Hutki k. Częstochowy
Wysłany: 2010-12-20, 13:57
Dzieki ja mam blokade lockrighta z tyłu i właśnie myślę o przodzie a niestety do przodu prócz arb i tym podobnych pneumatycznych blokad nic sie innego nie nadaje więc myślę nad sprowadzeniem z usa zawsze troche taniej
Tak ostatnio przeglądam allegro i szukam mostu z blokadą ale nie widzę nic na tych fotach.
Które wąskie mosty miały blokadę ?
Jak duże jest to miejsce gdzie wchodzi ta linka żeby to zidentyfikować ?
I czy mając wąski most bez blokady i elementy blokady (półoś dyfer) idzie to zmontować, oczywiście jakieś dziury spawy itp ?
Nie ma opcji żeby mając wąski zwykły most zmontowa do niego blokadę. Inna jest obudowa mostu. Lepiej kupić cały razem z blokada. Czy działa łatwo sprawdzić bo kiedy nie ma linki albo jest luzna to blokada powinna być zalaczona
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Tak trochę poczytałem i się zastanawiam.
Mam sj413 na wąskich mostach i chciałbym wrzucić blokadę na tył (seryjną).
Żeby wszystko było ok musiał bym znaleźć przedni most i tylny od sj410 z blokadą.
Bo wsadzenie tylko tylnego nie będzie dobrym rozwiązaniem z racji na inne przełożenia na mostach ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum