Przecież napisałem, że jestem przedstawicielem wszystkich 4 prezentowanych firm wiec pod względem finansowym jest to dokładnie obojętne - bo widzę tu wyraźne sugerowanie jakiś korzyści finansowych.
Co do mojego typu to są dwa - Lovells i Profender z uwagi na niezwykłą staranność wykonania i dane techniczne. Po plusie dostają dodatkowo profender za cenę oraz lovells za warunki gwarancyjne.
Nie, nie robią na polskę specjalnej linii. To, ze czegoś nie ma na stronie nie oznacza że nie istnieje. Każdy amor w wersji z tłokiem 40 mm i trzpieniem 20 mm występuje także w wersji z tłokiem 35 mm i trzpieniem 18 mm. Za kilka minut na naszym serwerze będzie katalog realizacji profendera.
Szukasz widzę na siłę jakiegoć haczyka lub błędu. Szukaj. Grunt, że zaczyna się dyskusja merytoryczna a nie personalna.
[ Dodano: 2012-11-12, 12:24 ]
Pod tym adresem jest katalog realizaji profendera
Samuraj na stronie 42. Niestety - fabryczne auta nie są targetem tej firmy stąd pobieżne potraktowanie tematu. Ale magazyn daje obraz całości działań firmy.
Czyli wszystkie amortyzatory z Vitary, Łady i np, od resorowanego poldka trucka też nie będą dobrze pracowały?
Ps. A jak cenowo prezentują się komplety do samuraia tych magicznych amorków?
Bo to jest ta magiczna różnica pomiędzy zawieszeniem na sprężynie a na resorze. Jest to po prosty inna charakterystyka, inna prędkość a więc i inna siła tłumienia. Owszem - będą pracowały, ale pewnie nie z taką skutecznością.
A cena profendera jest dość promocyjna - 250 złotych sztuka.
Wysłany: 2012-11-12, 16:20
Dzięki Zibi za jasną rekomendację, o to mi chodziło od początku. Za 250,00 zł jest komplet niva + vitara na 4 koła, ale wiem wiem... nie o tym jest ten wątek :)
Dzięki Zibi za jasną rekomendację, o to mi chodziło od początku. Za 250,00 zł jest komplet niva + vitara na 4 koła, ale wiem wiem... nie o tym jest ten wątek :)
wiesz, 4 amortyzatory można kupić nawet i za 200 zł. Tylko chyba jednak nie o tym ten temat.
W życiu bym tyle nie dał za amora czy założę taki za 250 a za 50 zł t ą samo będzie robił a jak go rozwalę to przynajmniej nie będę żałował że tyle kasy wydałem . Choć bym nie wiadomo jakie amory się założył do suzuki to i tak nie poprawisz komfortu ani specjalnie możliwości terenowych bo jet to bardzo lekki resorak ... takie jest moje zdanie
Suzuka 4x4 różnica w amorach jest naprawde mega mega wielka, jeździłem na quadach sportowych miałem orginał amory potem kupiłem amory 3szt. za około 4,5tyś i była to mega wielka różnica, tak samo jest w samochodach, nie po to coś kosztuje 50 a coś 1000zł, wiadomo jeśli jest resor to tam wiele nie poprawisz ale odpowiednio dobrana sprężyna i amor odpowiednio ustawiony znacznie poprawi komfort jazdy samim, ja mam amory od land crusera jakiegoś i troche pewnie za sztywne są mi to nie przeszkadza bo latam tylko w błocie praktycznie,
Która w łóżku lepsza - brunetka czy ruda? ale Kasia czy Basia?
Nie ma co rozpędzać się z ocenianiem działania tych czy innych amortyzatorów jeśli nie miało się z nimi do czynienia w praktyce, jeśli ktoś jeździ na seryjnych to co może wiedzieć o innych amortyzatorach?
Żeby ocenić i porównać potrzeba by było jednego auta, z dziesięciu kierowców, kilkadziesiąt kilometrów toru i amortyzatorów do testu. Każdy zrobił by po kółku na poszczególnych amorach (nie wiedząc na jakich które kółko jechał) spisał swoją ocenę i wtedy można by zrobić w miarę wiarygodne podsumowanie. Podejmie się ktoś zorganizowania takiej akcji?
Miałem seryjne resory z amorkami z poldka trucka i różne takie kombinacje... założyłem potem zawias ome i to jednak jest inna bajka. Można tym jeździć na co dzień bez obaw o kręgosłup.
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
A kto powiedział że jeździłem tylko na oryginalnych ?? Jeździłem na OME , IR i na paru innych i nie zauważyłem jakieś kolosalnej różnic miedzy amorem za 50 zł a 250 zł umówmy się prawda jest tak że nie płacicie za to jak robi ten amor tylko płacicie za firmę . I daje sobie głowę uciąć ze bez najmniejszego problem znajdziecie amora za połowę ceny albo jeszcze mnie i o takich samych parametrach ... Możejce mnie krytykować ja mam swoje zdanie . JA mam seryjne resory po walcowaniu i nowe amory trochę dłużę I komfort jest w *** lepszy i nie musiałem wydawać majątku tak jak wy na OME ...
[ Dodano: 2012-11-13, 18:35 ]
P.S Zapomniałem dodać (nikogo nie chce obrazić )jak kierowca dożo to choć by 1kk dołożył do suki o i tak dalej nie pojedzie
To chyba jednak kolego ( bez urazy) mało tymi samurajami jeżdziłeś. Zapraszam do przejażdzki po pustyni - tak na 20 minut i zobaczymy kogo samuraj będzie jechał a kogo podskakiwał.
A skoro podajesz, że jesteś w stanie znaleść amortyzator o tych parametrach w cenie 50 złotych to proponuję zakład - znajdź amor o takich parametrach za połowę ceny a otrzymasz od naszej firmy prezent.
No chyba jednak nie mało Kolego czytaj ze zrozumieniem :P Po słuchaj mnie uważniej teraz .Ja nie powiedziałem że nie będzie to robiło lepiej tylko uważam ze za te pieniądze które trzeba na te firmowe zawiechy wydać nie są porostu tego warte ....
Skoro tak rzucałeś wyzwanie to podejmij rękawicę i znajdź amortyzator o tych parametrach za 125 złotych ( połowę profendera). Słabo amorek kolego to mozna mieć na spacerek do lasu i powolne taś taś. Przejedź się kilka razy szybciej po wybojach a dowiesz się co znaczy amortyzator.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum