- pod jaki przewód podłączyć pompe wtryskową aby po przekręceniu stacyjki się wyłączał
- jak podłączyć alternator bo są trzy kabelki - najgrubszy biały i dwa jakieś jeszcze nie pamiętam teraz kolorów ( jeden z nich to pod kontrolkę od ładowania ale gdzie ten trzeci). Na alternatorze mam wtyczkę jedno pinową oraz dwa wejścia W+ oraz W- czy jakoś tak.
Gruby ozywiscie na +
Potem bierzesz miernik albo zaroweczke ,jedna nozka zaroweczki do masy ,a druga patrzysz na ktorym wyjsciu z alternatora zapala sie zaroweczka ,i pod niego podlaczasz kabelek z orginalnej wiazki
_________________ Samurai ZMOTA w trakcie
Vitara OBRZYNek ZMOTA 1.6 most Samurai 10" lift Simex 28" chlodnia na pace
MAZDA 323F 1.5 97r -LPG oszczednosci :D
AUDI A4 2000r 1.8T 150 QUATTRO
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
przy alternatorze mam 3 wejścia i 3 mam przewody jeden to na pewno + to podlanczam pod ten W+ czy jaka tam jest literka, jeden z dwóch pozostałych przewodów to chyba kontrolka od ładowania to chyba to wejście na wtyczkę ? a 3 przewód to będzie W- ? od czego on jest?
aha i czy samuraj 1.0 ma regulator napięcia zewnętrzny czy w alternatorze ?
Nie wiem jak u czuperka.. Ale u mnie w viatrze obrotomierz dziala ,a przy alternatorze tylko jeden kabelek z wiazki podlaczylem ,i to napewno jest od kontrolki ladowania
Suki chyba z kompa czytaja obroty.. Bo teraz elektryke przerzucam z vitary do samca i ida w sumie 2 lub 3 kabelki z kompa do licznika'
Ale to po raz kolejny czasu trzeba i wtedy bede mogl sie pomadrzyc ,co od czego ;)
A swoja droga.. Jak alternator moze obrotmierz napedzac ?
Tam przecie potrzebna sa impulsy zeby zczytac i przeliczyc na obroty..
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Wysłany: 2013-04-07, 23:23
Vitke masz w benzynie, prawda? W dieslu jest to chyba inaczej, bo nie masz tej całej elektryki, zapłonu itp. i stąd mi się ten obrotomierz kołacze, ale tu potrzeba kogoś bardziej obcykanego.
Czujnik polozenia walu jest chyba w wiekszosci silnikow teraz.. A to jest najprostsze urzadzenie odczytujaca polozenie i szczytujace obroty..
Alternator RACZEJ nie ma w sobie nic poza ukladem diod prostowniczych i ewentualnie ukladu regulujacego napiecie ladowania
Wczesniej mialem orginalnego DIESLA LONGa 2.0 TD i 82KM ,mialem problem z wtyczka przy kompie sterujacym pompa wstryskowa -miala piny w kostce luzne i nie laczyly dobrze ,obrotomierz wtedy nie dzialal ,a jak odpalalem bez alternatora to dziala
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
- pod jaki przewód podłączyć pompe wtryskową aby po przekręceniu stacyjki się wyłączał
Dzięki
U siebie mam podłączony czarny z białym paskiem i dodatkowo pomazany na żółto co kilka centymetrów.
Jak będziesz w Koszalinie to podjedź do mnie to sobie zobaczysz, jakie kolory kabli gdzie są podłączone do diesla.
U mnie ladowanie do aku idzie ,a do kontrolki ladowania bialo-czerwony przewod -ten pownienes podlaczyc pod ktores wyjscie z alternatora zeby gasla kontrolka ladowania po odpaleniu
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
To mozesz sobie zmienic z miejsca kabel alternator - akumulator na grubszy.. Ten orginalny pojdzie z dymem przy max ladowaniu ,a czesto bedzie na nim chodzil :P a jak jeszcze wiekszy alternator jest jak ogrinalny 45A.. ;)
KTM EXC 200 1998r
niebawem CBR F4 2000r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum