Drodzy koledzy, mam meeega problem w suce 1,3 z monowtryskiem, otóż problem jest podobny jak u kolegi pare postów niżej w silniku od vitary, tylko u mnie jest taki motyw że jak chce się szybko zebrać i wcisne mu gwałtownie mocno gaz to tak jakby się dusił, tzn nie idzie, jakby lewe powietrze, ale filtr paliwa wymieniony, przewody pal też, świece i przewody też, nie sprawdzałem jeszcze dolotu, ale nie wiem gdzie szukać, może w ogóle nie sprawdzam gdzie trzeba
Wrocilem z parkingu przeanalizowalem wszystkie za i przeciw, i tknelo mnie na sprawdzenie czujnika polozenia przepustnicy, gdy bylo zalozone ustawialem go na 2:5tys i trzymalem wygladalo jak oddcinka, tak dziwnie szarpal, jak dodalem wiecej przechodzilo, po zdjeciu czujnika zobaczylem ze te platikowe lopatki w srodku maja delikatne werzniecia, i pomyslalem ze moze to to, odpalilem go ze zdjetym czujnikiem, i problem pojawil sie juz w zakresie od 1.8 do 3.0 tys obr, komp mi stuka 12 wiecbledow niby nie ma moze to to, co myslicie?
to na sto pro ten czujnik, bo robi te swoje cyrki tylko w jednym połoeniu prepustnicy, mam to samo uszkodzone w ignisie, ale ta są troszke inne objawy, tylko nie mogę do suki znaleźć tego czujnika
to na sto pro ten czujnik, bo robi te swoje cyrki tylko w jednym połoeniu prepustnicy, mam to samo uszkodzone w ignisie, ale ta są troszke inne objawy, tylko nie mogę do suki znaleźć tego czujnika
Skoro się upierasz, to ci mogę sprzedać taki czujnik.
Miałem identyczny problem kiedyś w vitarze, po wizycie w kilku warsztatach gdzie nikt nie mogł znalezć przyczyny, po ROKU głowkowania i wymianie tysiąca rzeczy które mogły być przyczyna,w koncu okazało się,że pompka paliwa w zbiorniku miała pęknięte sitko na wlocie i sie przypchała przez co nie dawała takiego ciśnienia jak powinna. Założyłem nową zewnętrzną i wszystkie problemy zniknęly.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum