Pisałem o tym zarówno ja jak i Tytus, szczerze mówiąc nie chce mi się tego szukać ale wystarczy rozwiercić nity i rozciągnąć drążek. Jak sobie nie poradzisz ze znalezieniem to cyknę Ci fotke o co chodzi.
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2013-06-20, 00:28
nie chodzi konkretnie o dlugosc bo zmiast tego moge zalozyc metalowy dystans tylko chodzi mi o kąt ktory sie zmienia pomiedzy kolumna a maglownica po podniesieniu. z tego co patrzylem nie ma mozliwosci pochylenia lekko ku gorze koncówki maglownicy do kotrej przykrecamy kolumne
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-06-20, 08:52
Z kątem nic nie zrobisz, guma wyrabia, ale żywotności jej to na pewno nie doda
Zawsze możesz się pokusić o zrobienie kolumny na krzyżakach, pewnie stracisz element tłumiący małe drgania, ale poza tym nie powinno być problemów.
Sam myślałem o zastąpieniu gumy krzyżakiem, tylko nie ze względu na bodylift, a przekładnię od vitary anglika zamontowaną na zewnątrz ramy, może jak będę miał za dużo czasu...
Guma pracuje i nie ma z tym problemu, przynajmniej u mnie, przy lifcie 5cm.
Żadnych niepokojących objawów jak np. pęknięcia gumy czy coś podobnego nie stwierdziłem.
Rozwierciliście te plastikowe "nity" w kolumnie żeby ją rozsunąć? na co to zmontowaliście?
Tel plastiki to bezpiecznik który ma w razie dzwona się złożyć i nie uszkodzić kierowcy....
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Przy seryjnej wysokości może i poliuretan zdał by egazmin, ale na pewno nie po body lifcie bo guma trobi troszkę za krzyżak (w niewielkim stopniu ale jednak)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum