ja też mam SJ413 na wąskich. przednich blokad seryjnych nigdy i nigdzie nie było. kup po prostu most tylny z blokadą od sj413 i już. przyznam szczerze że nie wiem jakie były przełożenia w mostach wąskich z blokadami i bez i w sj410 i sj413.
może w ogóle się nie różniły przełożeniami
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Ok. Będę szukał do sj413 z blokadą.
Tylko tak teoretycznie jak odróżnić który jest od litrówki a który od 413 ?
Żeby jakiś sprzedawca mnie nie przycią.
Bo po nowym roku pewnie zacznę dzwonić i szukać, bo widzę że by się przydał :), a na allegro średnio takie widać.
Panowie to co mi widomo to blokada była tylko w sj410 z waskim mostem i most jest ciennszy niz od sj 413 bo sam o tym myslałem,mam znajomego co chandluje czesciami do samuraji i rozmawiałem z nim na ten temat...przełozenia sie róznia to co on mi mówił wiec trzeba zmieniac most i przedni...
Właśnie tego się obawiam, bo dzwoniłem po kilku sprzedawcach i czytałem i bardzo nie widzę fabrycznej blokady do sj413.
A nie mam czegoś takiego jak etka(vagi) do suzuki żeby poszukać. :/
100% to dla mnie znaczy że zaspawany dyfer. ponoć tak jeżdżą i trzyma ale raczej w manewrowaniu kupa
moze byc blokada typu lockright czyli automatyczna która teoretycznie rozłącza się przy skręcie i pozwala normalnie manewrować i nie powoduje takiego zużycia wszytkich elementów włącznie z oponami
no i na koniec blokada typu arb albo seryjna którą możesz w każdej chwili załączyć na 100% lub rozłączyć całkowicie i ją włączasz tylkko kiedy potrzebujesz w związku z tym podczas normalnej eksploatacji nic złego się nie dzieje
alem żem się rozpisał... i to w piątek wieczór... jeśli są jakieś literówki to wybaczcie, ale po 5 głębszym to możliwe
_________________ SPOA, wieszaki 15cm, BMW powered - 160hp, 32"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum