Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-09-23, 23:39
sprawdź czy przewody z pompy wychodzą w stronę silnika czy w stronę błotnika i zawijają się od razu do silnika. Jak to pierwsze to ktoś zmieniał albo pompę albo zaciski bo lucas właśnie tak wychodził. Najprościej i bez problemu zrób nowe przewody sztywne dopasowane do tego przewodu co kupiłeś i po problemie.
sprawdź czy przewody z pompy wychodzą w stronę silnika czy w stronę błotnika i zawijają się od razu do silnika. Jak to pierwsze to ktoś zmieniał albo pompę albo zaciski bo lucas właśnie tak wychodził. Najprościej i bez problemu zrób nowe przewody sztywne dopasowane do tego przewodu co kupiłeś i po problemie.
Zmienione przewody to raczej mam, bo poprzedni właściciel zrobił tarcze z tyłu. A co do szybkosci to myślę że szybciej jednak byłoby końcówki zmienić niż kupować i montować nowy sztywny przewód
[ Dodano: 2013-09-24, 06:50 ]
No i ręczny hydrauliczny zrobiony wiec na pewno rzezbili przy tym
Wysłany: 2013-09-24, 07:05
uuu Pacmano - 6:48 - spać Ci widzę nie daje ten przewód hamulcowy :) jak już masz rozłożone wszystko, weź w grabę stary przewód i kopsnij się do intercarsu skąd brałeś ten matizowy. Oddasz matizowy, na ladę położysz stary i ze śmiertelną powagą poprosisz o takim sam tylko że dłuższy.
Ja bym tak zrobił. Jak zaczniesz przerabiać końcówki, łączyć redukcjami, grzybkami i innymi lejkami to później sam nie dojdziesz w razie W co miałeś na myśli budując taki system irygacji tłoczka hamulcowego.
[ Dodano: 2013-09-24, 07:09 ]
Edit: możesz sobie też dorobić dowolnie długi i fikuśny przewód np. tutaj: http://www.enzet.pl/ (link dzięki uprzejmości Moziembla)
Brałem od nich wysyłkowo, jeden przewód którego nie sposób dostać w PL. Podajesz końcówki jakie mają być i długość i ewentyalne wsparcia montażowe. Realizacja ekspresowa, jakość bardzo dobra.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2013-09-24, 09:13
Niepotrzebnie, kup jakiś najkrótszy sztywny przewód z końcówkami M10x1, ściągnij z niego końcówki i zarób na swoich przewodach.
Na pewno jakiś lokalny mechanik będzie miał maszynkę, żeby to pozarabiać, ewentualnie możesz zamówić gotowe przewody z odpowiednimi końcówkami, ale skoro czas nagli...
Pomógł: 19 razy Wiek: 39 Dołączył: 03 Gru 2010 Posty: 1476 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-09-24, 09:49
Najszybciej to jak kupisz przewód gotowy bo sklepach moto mają różne wymiary gotowe. Powyginasz go i przykręcisz. Tylko zmierz ile potrzebujesz i możesz spokojnie wziąć dłuższy bo se go gdzieś tam zawiniesz jak by co. A same końcówki też można kupić bez problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum