Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: slavok
2013-09-26, 13:28
Przewody hamulcowe
yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2013-09-23, 23:39   

sprawdź czy przewody z pompy wychodzą w stronę silnika czy w stronę błotnika i zawijają się od razu do silnika. Jak to pierwsze to ktoś zmieniał albo pompę albo zaciski bo lucas właśnie tak wychodził. Najprościej i bez problemu zrób nowe przewody sztywne dopasowane do tego przewodu co kupiłeś i po problemie.

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2013-09-24, 06:48   

yenko napisał/a:
sprawdź czy przewody z pompy wychodzą w stronę silnika czy w stronę błotnika i zawijają się od razu do silnika. Jak to pierwsze to ktoś zmieniał albo pompę albo zaciski bo lucas właśnie tak wychodził. Najprościej i bez problemu zrób nowe przewody sztywne dopasowane do tego przewodu co kupiłeś i po problemie.

Zmienione przewody to raczej mam, bo poprzedni właściciel zrobił tarcze z tyłu. A co do szybkosci to myślę że szybciej jednak byłoby końcówki zmienić niż kupować i montować nowy sztywny przewód ;-)

[ Dodano: 2013-09-24, 06:50 ]
No i ręczny hydrauliczny zrobiony wiec na pewno rzezbili przy tym ;-)

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2013-09-24, 07:05   

uuu Pacmano - 6:48 - spać Ci widzę nie daje ten przewód hamulcowy :) jak już masz rozłożone wszystko, weź w grabę stary przewód i kopsnij się do intercarsu skąd brałeś ten matizowy. Oddasz matizowy, na ladę położysz stary i ze śmiertelną powagą poprosisz o takim sam tylko że dłuższy.

Ja bym tak zrobił. Jak zaczniesz przerabiać końcówki, łączyć redukcjami, grzybkami i innymi lejkami to później sam nie dojdziesz w razie W co miałeś na myśli budując taki system irygacji tłoczka hamulcowego.

[ Dodano: 2013-09-24, 07:09 ]
Edit: możesz sobie też dorobić dowolnie długi i fikuśny przewód np. tutaj: http://www.enzet.pl/ (link dzięki uprzejmości Moziembla)

Brałem od nich wysyłkowo, jeden przewód którego nie sposób dostać w PL. Podajesz końcówki jakie mają być i długość i ewentyalne wsparcia montażowe. Realizacja ekspresowa, jakość bardzo dobra.

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2013-09-24, 08:36   

Sprawdzilem przed wyjscie do roboty ta pompe i jest ... Lucas. Podlamalem sie :P

Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2013-09-24, 09:13   

Niepotrzebnie, kup jakiś najkrótszy sztywny przewód z końcówkami M10x1, ściągnij z niego końcówki i zarób na swoich przewodach.
Na pewno jakiś lokalny mechanik będzie miał maszynkę, żeby to pozarabiać, ewentualnie możesz zamówić gotowe przewody z odpowiednimi końcówkami, ale skoro czas nagli...

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2013-09-24, 09:44   

pacmano napisał/a:
Sprawdzilem przed wyjscie do roboty ta pompe i jest ... Lucas. Podlamalem sie :P

Witaj w gronie koromyseł :D głowa do góry, jest nas więcej a w kupie raźniej i (ponoć) cieplej.

yenko 
Specjalista
PIMP MY PEPSI RIDE

Wysłany: 2013-09-24, 09:49   

Najszybciej to jak kupisz przewód gotowy bo sklepach moto mają różne wymiary gotowe. Powyginasz go i przykręcisz. Tylko zmierz ile potrzebujesz i możesz spokojnie wziąć dłuższy bo se go gdzieś tam zawiniesz jak by co. A same końcówki też można kupić bez problemu.

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2013-09-24, 16:40   

Na jutro ma mi zarobic dwa takie przewody jak potrzebuje wiec moze zdaze ;)

[ Dodano: 2013-09-25, 20:45 ]
I jeb, przewody zmotane :)

Odpowiedz do tematu