odemnie również chcieli namiary dawcy , a jak nie to fakturę zakupu silnika opinię rzeczoznawcy itp. ostatnio policjant zabrał mi dowód he he 50 zł za przegląd i dalej śmigam :)
generalnie to za pękniętą szybę i urwane lusterko kierowcy, bo ostatnio leżałem na boku na rajdzie, ale o silnik też się pytał co on tak klekocze he he ale nic więcej się nie czepiał o silnik, gorzej bylo by na przeglądzie
Problem może być przy dzwonie ;) Myślę, że przy dużej szkodzie ubezpieczyciel odmówi wypłaty odszkodowania np. z OC... pomyśl, walniesz w jakąś RS6 i narobisz szkód za 50tyś pln, prawda taka, że firmy ubezpieczeniowe tylko szukają sposobu by zaniżyć lub nie wypłacić ubezp... takie coś możne się do tego przyczynić, zwłaszcza, że to zaniża składkę ubezpieczeniową.
_________________ La vie en rose:) Proszę spuszczać olej z reduktorów/skrzyń które do mnie wysyłacie kurierem.
Wiek: 41 Dołączył: 16 Mar 2013 Posty: 113 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2013-10-14, 19:13
osgood napisał/a:
...wymiana dowodu ok. 50zł (tego nie jestem pewien dowiem się w poniedziałek)...
Silniczek oficjalnie wpisany w dowód koszt 73.50 co daje calkowity koszt zalegalizowania swap-a 253.50
Chyba warto dla swietego spokoju przy wszelkich kontrolach no i nie wspomne odpukać w razie kolizji :)
Ja tylko powiem tyle jak by nie robili by z tego takiego Wielkiego problemu tylko jedziesz na stacji robisz przegląd mówią OKI idziesz po nowy dowód
ale w rzeczywistości to jest taka kłodą wrzucana pod nogi ze nie wiem raz się dowiadywałem na stacji: jakiś rzeczoznawca musi to zobaczyć mu płacisz potem stacja musi to zobaczyć i jej tez płacisz a potem idziesz do urzędu i znowu płaciż blednę kolo ja wiem ze dzisiaj każdy chce zarobić ale patrzmy się rzeczywiście
Pozdro więcej się nie wypowiem w tej sprawie
Ja podjechałem na okręgową stację kontroli pojazdów, diagnosta tylko spisał dane diesla volkswagena z katalogu, obejrzał jak jest zamontowany, zapłaciłem jak za normalne badanie techniczne, potem w urzędzie zapłaciłem za wydanie nowego dowodu rejestracyjnego. Koniec formalności.
Moim zdaniem przy zmianie z 1,3 na 1,6 nie ma co robić dramatu - zewnętrznie te silniki wyglądają bardzo podobnie.
_________________ Jimny M16A
Samurai 1,6 TD odszedł
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-10-16, 20:59
Tak naprawdę to wszystko zależy od diagnosty, jeden nie przepuści spalonej żarówki od podświetlenia tablicy a inny w zajechanym szrocie podbije pieczątkę. Głownie chodzi o ubezpieczanie i kwestie tego że ubezpieczyciel będzie się doszukiwał byle by tylko nic nie wypłacić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum