Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-11-27, 12:16
Cenne uwagi. Pomysł dalej bedę drążył. Piszcie swoje za i przeciw.
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-11-27, 21:56
Generalnie niedługo będę do swojego Złomka zakładał taki zestaw :
Przy okazji pozbyłem się bębnów z tyłu a co za tym idzie również ręcznego. Opiszę wrażenia jak tylko przetestuje
Wysłany: 2013-11-28, 22:05
uuuuu mniam gdzie za ile i dlaczego tak drogo
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Wysłany: 2013-12-05, 20:13
No i dupa z testów - otóż mogłem zrobić mądrze posłuchać Kostucha i sprawdzić czy w mojej obudowie są potrzebne gwinty... A gwintów nie ma.... Prawdopodobnie gwintów nie ma w Santanach - Zajxt porównał leżący luzem reduktor z japońca i tam gwinty są. Tak dla informacji żeby ktoś się nie przejechał tak jak ja
Wysłany: 2013-12-05, 20:46
Są otwory które z zewnątrz wyglądają dokładnie tak samo jak w Japońcu ale są głębokości około 0,5-1 cm i nie mają gwintu. Sokrates pewnie że można nagwintować ale do tego trzeba zdjąć flansze a najlepiej cały reduktor zrzucić - no i przede wszystkim być przygotowanym do tego że będzie się gwintować
Wysłany: 2013-12-05, 20:52
Sprawdź żeby potem nie było zaskoczenia
Zestaw zostaje, przy wkładaniu 4.16 reduktor i tak trzeba będzie zdjąć i rozebrać i wtedy też ogarnie się ten temat.
Wysłany: 2013-12-06, 00:35
Czy ma ktos fote w którym miejscu są te otwory z gwintem lub bez. Wpelzne pod auto i zobacze u siebie bo jestem w trakcie importu z USA i jeszcze moge wstrzymac akcje
Ostatnio zmieniony przez airgaston 2013-12-09, 14:35, w całości zmieniany 1 raz
Marudzicie chłopaki, wyjęcie reduktora to jest godzinka dla flegmatyka, ze 2-3 rozebranie nawiercenie, gwintowanie,i złożenie, godzinka i z powrotem na miejscu.
A tak przy okazji to sprawdź czy ten super zestaw, ma śruby metryczne czy calowe, i w razie czego zamień na metryczne. Ostatnio mocno się zdziwiłem, że mój superuniwersalny ściągacz yato ma gwint calowy.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum