Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Sie 2013 Posty: 348 Skąd: WD i WWL
Wysłany: 2013-12-16, 23:27
oj to faktycznie error
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
ałć. Teoretycznie pierścień jest jednorazowy, w praktyce da się go zdjąc bijąc przecinakiem między łożysko a owy pierścień-wtedy łożysko kosztuje koło 30zł.
Dla pewności jednak warto zabezpieczyć ponownie montowany pierścień bobelkiem spawu.
Ja jak zmieniałem łożysko na tyle to talerz od szczęk założyłem po montażu nowego łożyska i pierścienia, wchodziło idealnie jakby śr. zewnętrzna łożyska była taka sama jak śr. wew. tego talerza. Oczywiście przed operacją wszystkie bebechy z tego talerza były zdjęte. Ja mam santane.
Ja jak zmieniałem łożysko na tyle to talerz od szczęk założyłem po montażu nowego łożyska i pierścienia, wchodziło idealnie jakby śr. zewnętrzna łożyska była taka sama jak śr. wew. tego talerza. Oczywiście przed operacją wszystkie bebechy z tego talerza były zdjęte. Ja mam santane.
Ja też mam Santanę i tak samo zrobiłem. Nawet bebechów nie zdejmowałem wszystko zostało na samochodzie bez odłączania przewodu hamulcowego i linki ręcznego. Ciekawe czy w japońcu jest tak samo?
to co w takim razie w Santanie blokuje łożysko przed wypadnięciem na zewnątrz?
W środku jest taka kwadratowa blacha przykręcana na cztery śruby M8. Widać na tej fotce http://geckocycles.com/im...40/HPIM1060.JPG
Ja odkręcałem tą blachę, dawałem dwie śrubki po skosie i nie musiałem rozbierać hamulców a co za tym idzie odpowietrzać , bo jak wiadomo w Santanie jest to trochę bardziej żmudne ze względu na umiejscowienie odpowietrznika na dole.
bo jak wiadomo w Santanie jest to trochę bardziej żmudne ze względu na umiejscowienie odpowietrznika na dole.
Jaki odpowietrznik na dole?
Tarcze kotwiczne z dużym otworem i blachą występowały w 410 i wczesnych 413 (niezależnie czy japończyk/hiszpan). Potem "ulepszyli" i jest mały otwór bez blalchy.
bo jak wiadomo w Santanie jest to trochę bardziej żmudne ze względu na umiejscowienie odpowietrznika na dole.
Jaki odpowietrznik na dole?
Tarcze kotwiczne z dużym otworem i blachą występowały w 410 i wczesnych 413 (niezależnie czy japończyk/hiszpan). Potem "ulepszyli" i jest mały otwór bez blalchy.
Może źle się wyraziłem. Santana ma cylinderki hamulcowe na dole nie jak w zwyczajnych samochodach u góry.
Wysłany: 2013-12-18, 22:55
Kostinho pisze o Samuraiu :) a nie o koromysłach, wszak i u mnie są dwa cylinderki. I owszem są na dole, ale w odpowietrzaniu do nic nie zmienia przecież
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2013-12-20, 21:48
Sam u nas są 2 cylinderki na dole w których odpowietrzniki sa na górze
_________________ Wódka z lodem szkodzi na nerki. Rum z lodem niszczy wątrobę. Whisky z lodem atakuje serce. Gin z lodem rozwala mózg. Cola z lodem demoluje zęby.
Wysłany: 2013-12-21, 00:43
no raczej w innym miejscu odpowietrznika bym się nie spodziewał, skoro ma spuścić bańkę powietrza która jak powszechnie wiadomo "unosi" się na powierzchni płynu w cylinderku :D docencie Borysie zechciej przedstawić obliczenia i szczegółową analizę tego zagadnienia :D
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Wysłany: 2013-12-21, 11:48
SamNaSamZSam napisał/a:
docencie Borysie zechciej przedstawić obliczenia i szczegółową analizę tego zagadnienia :D
W odniesieniu do kwadratu odległości miedzy pompą a korektorem w zależności do ciśnienia wywołanego przez pedał......
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum