Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
blind.one
Maror 
mechanik

Wysłany: 2014-02-26, 21:37   

sokratesb napisał/a:
No masakra - I to w tym roczniku? :shock:
Wygląda gorzej, niż nie jeden starszy.

To idealnie pokazuje że nie liczy się rocznik i przebieg, a to gdzie i jak był jeżdżony i jak się o auto dbało.

tomaszpopiela 
stały bywalec

Wysłany: 2014-02-26, 21:56   

Progi masz chociaż całe ;-)
Mój jest z 96r. i tak zgnity nie był.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2014-02-26, 22:24   

sokratesb napisał/a:
No masakra - I to w tym roczniku? :shock:
Wygląda gorzej, niż nie jeden starszy.

Bo nie jeden starszy jest już po x naprawach :) a ten jeszcze dziewiczą wylewkę pseudogumową w nóziach ma :D

manias79 
mechanik

Wysłany: 2014-02-27, 07:47   

blind.one - nie bój żaby, mój był jak ser dziurawy. Ten typ tak ma - błąd przy produkcji, nadwozie nie było cynkowane, pewnie wodne podkłady. Do tego auto terenowe nie ma do czynienia tylko z solą i żwirem zimowym, ale wszędzie wilgoć, błoto. Grunt, że rama czysta, budę sobie zrobisz.
Ja w tym roku chcę połatać tu i tam, z moim ograniczonym budżetem nie ma sensu wrzucać 2500 zł na pełen remont czegoś, co i tak jeżdżone jest weekendowo.
SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.

blind.one 
rozgadany

Wysłany: 2014-02-27, 10:56   

Z tym 2.500 zl trafiles w dziesiatke! To jest wlasnie kwota jaka zawolal blacharz. Chyba plaskacza sprzedam :/ Ja tez jezdze tylko weekendowo, ale boje sie, ze mi ktorego razu noga wpadnie pod samochod i bede mial cos ala auto Flinstonow, albo buda spadnie mi na leb jak zgnije w miejscu styku z rama.

DObre chociaz to, ze w cenie mam zabezpieczenie antykorozyjne, gumowanie i lakierowanie.

pacmano
web m@ster
Pacmano

Wysłany: 2014-02-27, 11:38   

Jak nie planujesz zeby to auto w bliskiej przyszlosci bardziej "meczyc" w terenie to moze warto. W innym robic wersje bardziej budzetowa, bo bedzie potem szkoda.

kodzin 
świeżak

Wysłany: 2014-02-27, 12:30   

blind.one napisał/a:
Jako, ze do zrobienia nadkoli trzeba bylo sciagnac dywanik, przezylem ciezki szok. Majac zludna nadzieje, ze kupno auta z 2001 roku pozwoli na pominiecie etapu robienia blacharki, po zobaczeniu podlogi upadlem na duchu :(

Uwaga drastyczne zdjecia:

http://www.asis-internet....index.php/Rdza#

Cena robienia nadkoli wzrosla trzykrotnie :/

Mój mimo że dużo starszy wyglądał identyko ;(.
Niestety taki ich urok, dobrze zabezpieczyć i długo będzie służyć.

blind.one 
rozgadany

Wysłany: 2014-02-27, 13:22   

pacmano napisał/a:
Jak nie planujesz zeby to auto w bliskiej przyszlosci bardziej "meczyc" w terenie to moze warto. W innym robic wersje bardziej budzetowa, bo bedzie potem szkoda.

A jak planuje to nie robic? Przeciez wtedy dokumentnie zgnije i nic nie bedzie jak to mowil imc pan Kononowicz.

Decyzja juz zapadla. Auto mimo, ze bedzie meczone, blacharke ma miec pospawana. Po prostu opozni sie swap, klatka, 5.125 itp.

[ Dodano: 2014-11-21, 21:55 ]
przejazd przez blotko
https://www.youtube.com/watch?v=HOodMfIL2gY

Odpowiedz do tematu