Silniki ponad 6-cio litrowe to maszyny z aut GM.
W Polsce jest jakiś koleś, który specjalizuje się w takim przeszczepie. Silnik + robota przeszło 30 000 zł.
_________________ SWAP - 1.6 Baleno 16V, opona 32 calekopia Simex, SPRING, hudrauliczny zawór jako ręczny, wspomaganie: chłodnica na pace 205 + dodatkowy wentylator, blokada przód + wzmocnione półosie i przeguby, miniklatka - kolejność dowolna.
W moim Samuraju jest dość ciekawe rozwiązanie co do montażu butli. Wsadzona jest chyba jedna z najmniejszych butli, coś koło 40l. Zamontowana jest dokładnie za fotelami kierowcy i pasażera co daje idealnie miejsca na tylne siedzenia, trzeba je tylko posunąć na maxa do tyłu, pod samą klapę co wiąże się z przekręcaniem zawiasów siedzeń o jakieś 8-10 cm. Myślę, że pomysł jest ciekawy bo pozwala przewozić pasażerów z tyłu i zarazem mieć gaz. Wiadomo za dużego komfortu z tyłu w takiej opcji nie ma ale na krótkie odcinki akurat. Za dnia zrobię zdjęcia to wrzucę.
hehe, 40l to ho ho. ja swojego przejąłem już z gazem. wchodzi 26-27 l, zależy jaka stacja. mała butla, dyskretnie umiejscowiona za fotelami pasażerów , oczywiście bagażnika brak ale jakoś nie narzekam
ja mam długą wąską butle na jakieś 35l za tylną kanapą - weszło bez żadnych przeróbek, mam LPG i auto pozostało 4-osobowe
ile bierze wam suka gazu? nie wychodzi średnio jakieś 14l/100km przy codziennej jezdzie po miescie + lajtowo w terenie co jakiś czas i wydaje mi sie ze to troche za duzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum