Wysłany: 2014-05-01, 15:53 dobry klej do pastiku- chlodnica
pytanko
w chlodnicy z bou jest koreczek z gwintem i to wlasnie on popuszcza, mozliwe ze pastikowy gwint puszcza albo pekl. Chce korek szczelnie skleic po wczesniejszym oczyszczeniu
Moje pytanko- jaki klej bedzie najlepszy, oczywiscie musi wytrzymac temperature
_________________ mój pepe
wyciagara 4mad, silnik 1.9d, lift budy, kinetyk, opony kumho kl 71 235/75/15, reduktor 4.16, rewolwery, lovellsy hd ,blokada LR1530,
wspomaganie kierownicy-w planach arb na przodzie, błysk w oczach..
Z klejeniem plastiku jest ogólny kłopot, mało który klej dobrze wiąże się z podłożem. Proponuje zapodać dwuskładnik epoksydowy, o ile cieknie na gwincie to powinien uszczelnić. Jak pęknięty plastik to może być różnie. Fajny jest epoksyd pulsar-a w dwóch strzykawkach. Bardzo wytrzymały. poniżej przykładowy link:
Link
Wysłany: 2014-05-02, 07:49
Cytat:
Zakres temperatur pracy: -35°C +95°C
Czy to trochę nie za mało jak na koreczek chłodnicy? Układ chłodzenia jest ciśnieniowy więc można przyjąć że nawet na zwykłej wodzie kranowej jest w stanie czasowo osiągnąć temperaturę wyższą niż te 95, tylko nie wiem co na to silnik
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Jak już zdecydujesz się na klejenie plastyku to zacznij najpierw od znalezienia oznaczenia rodzaju tworzywa sztucznego :
PP -polipropylen
PE HDPE LDPE - polietylen
ABS - abs
PS - polistyren
PCV - Polichlorek Winylu PCW
itd.
I dopiero dobierać do niego klej. W przypadku jeśli będzie to PP, lub któryś PE to kleje na bazie żywić epoksydowych się nie nadają bo po utwardzeniu cały klej odejdzie nie pozostawiając śladu. Tu musi być klej np.
http://allegro.pl/listing...atch=seng-sa-v5
A najpewniejszym rozwiązaniem jest spawanie takiego tworzywa.
_________________ Samurai 96' wtrysk, leśniki by Mazur + wieszaki +2", XTR 12000 lbs SPEED, wspomaganie, 4,16:1 lowrange, spiek, Simexy na odwróconych trójkątach, tarcze z tyłu.
Na potęgę posępnego czerepu !!! Mocy przybywaj !!!
Do metalowych śrub jest klej do gwintów jeden removable drugi nieremovable zależy czy chcesz kiedyś jeszcze odkręcić śrubę czy nie spróbuj tym taka tuba kosztuje parę zł
[ Dodano: 2014-05-03, 19:51 ]
Może łapnie tez plastik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum