Wysłany: 2014-08-09, 17:02 Pomoc przy zakupie Suzi
Witam panowie jestem tu nowy więc na początku pragnę się przywitać.
Postanowiłem założyć nowy temat w tym dziale nie wiem czy dobrym ponieważ jeżeli w złym proszę o wyrozumiałość;p chciał bym kupić Samuraja i w mojej okolicy jest ich trochę ale był bym pewniejszy gdyby na ten temat wypowiedzieli się fachowcy czyli Wy. Mój wstępny wybór padł na ten oto okaz
Chciał bym się dowiedzieć co o nim sądzicie przez pierwszy okres użytkowania autko sporadycznie wpadało by w teren ponieważ przeróbki na zmotke jak wiadomo kosztują a ja zaczynam dopiero zarabiać więc i dlatego chciał bym autko w które nie musiał bym na dzieńdobry inwestować wielkich pieniędzy..
Myślę że weźniecie udział w moim temacie z góry dziękuje i pozdrawiam
Chciał bym się dowiedzieć co o nim sądzicie przez pierwszy okres użytkowania autko sporadycznie wpadało by w teren ponieważ przeróbki na zmotke jak wiadomo kosztują a ja zaczynam dopiero zarabiać
Czemu myślisz, że w teren wyjeżdża się już zmotą?? Samuraj w terenie dobrze sobie radzi nawet w stanie prosto z fabryki. najważniejsze jest abys jak najwięcej jeździł a wiedza o tym co Ci jest potrzebne w aucie przyjdzie sama. teren weryfikuje szybko wiedzę o sprzęcie i technice jazdy.
autko z linku jest idealne na poczatek, ma już założone dobre opony przez co jest lekko wyższy, szerszy i ma ogresywny bieżnik. a to na poczatek w zupełnosci do nauki wystarczy. Ma też wspawane profile w progi i w miarę mocny zderzak przedni, więc jeśli kupisz sobie podnośnik "Hilifta" sam wyciągniesz się z poważniejszych opresji w terenie. Ma też snorkel aby można było pokonywać głębszą wodę (co było czynione tym samochodem nie raz o czym świadczy zdjeta tapicerka i błoto w bagażniku)
Jeśli to co pisze właściciel o stronie mechanicznej auta jest prawdą. Jak przejażdżka nie ujawiniłą by jakiś ukrytych mankamentów to po opuszczeniu kilku stówek autko jak najbardziej nadaje się na poczatek.
Wiek: 51 Dołączył: 03 Sie 2014 Posty: 49 Skąd: Wawa\Piastow
Wysłany: 2014-08-11, 16:18
Ja bym szukał oryginału, albo robionego porządnie. Ten mi wygląda na takiego, gdzie jeśli coś było robione to za 5zł. Rozsądne wydawanie kasy to cnota, ale są granice.
Moim zdaniem potraktowany mało estetycznie.
Zgadzam się że trudniej się pomylić dobierając samemu kolejne modyfikacje, oczywiście przy odrobinie rozsądku i kontakcie z terenem.
_________________ OME+KAM+Warn+5.12+serwo+inne szpje i patenty. Zasadniczo to już Jimmurai
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum