Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2014-09-19, 21:08
Rura plus 8Kg mlota delikatnych strzalow i weszlo, nalezy pamietac o jakies podkladce miedzy rura a pierscieniem. W pierscieniach z wiekszym przebiegiem uszczelniacz wycina rowek w pierscieniu trzeba zwrocic na to uwage.
Jeszcze tylko tak dla pewności.. ten dystans zakłada się najpierw a potem łożysko? A jeśli kupie łożysko z szerszą wewnętrzną bieżnią to ta część bieżni, która wystaje ma być zwrócona w stronę koła?
Teraz już mniej więcej wiem co i jak, może nawet sam się tego podejmę :)
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2014-09-19, 21:53
Maky pierscien, lozysko i duzy pierscien
Lozysko z wewnetrzna szala szersza analogicznie, tu zamiast pierscienia mamy szersza szale wewnetrzna.
Pamietac trzeba ze pierscien ma przetoczenie kt. Musi byc skierowane do zewnatrz.
Jak się pewnie doczytałeś, jeśli przeczyłeś całe forum do Samurai-a były dwa rodzaje mostów szerokie i wąskie.
I tak do mostów wąskich stosuje się klasyczne łożysko 6207, zaś do mostu szerokiego łożysko to ma szerszą środkową bieżnię (a nie o większej średnicy).
Nie ma znaczenia czy wąskie czy szerokie.
Pierścionek jest tylko po to, żeby dobrze osadzić łożysko na podtoczeniu końca półosi (jeżeli łożysko nie ma wysuniętej bieżni).
[ Dodano: 2014-09-19, 22:31 ]
tomeks napisał/a:
Jeszcze tylko tak dla pewności.. ten dystans zakłada się najpierw a potem łożysko? A jeśli kupie łożysko z szerszą wewnętrzną bieżnią to ta część bieżni, która wystaje ma być zwrócona w stronę koła?
Teraz już mniej więcej wiem co i jak, może nawet sam się tego podejmę :)
Wysłany: 2017-04-11, 12:38
Już zgłupiałem całkiem jak jest z tym łożyskiem. Kiedy w końcu jest to łożysko z szerszą bieżnią wewnętrzną(ewentualnie pierścienie) a kiedy jest zwykłe łożysko?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum