Wysłany: 2014-11-18, 08:01 jak podłączyć zbiornik paliwa??
Witam
mam pytanie: jak podłączuć zbiornik paliwa???
na ramie są 3 przewody od paliwa w tym jeden główny zasilajacy z którym nie ma problemu
z baku wychodzą 4 wyjscia ( przewod zasilajacy, odpowietrznik wlewu paliwa (taka grubsza troche rurka) i jeszcze dwie cienkie z ktorymi mam klopot)
Wiem ze jedna powinna byc podpieta pod "zbiorniczek" obok wlewu paliwa do ktorego jest tez podlaczana jedna rurka bedąca na ramie - ale która???
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-11-18, 10:11 Re: jak podłączyć zbiornik paliwa??
rutek1023 napisał/a:
Witam
mam pytanie: jak podłączuć zbiornik paliwa???
na ramie są 3 przewody od paliwa w tym jeden główny zasilajacy z którym nie ma problemu
z baku wychodzą 4 wyjscia ( przewod zasilajacy, odpowietrznik wlewu paliwa (taka grubsza troche rurka) i jeszcze dwie cienkie z ktorymi mam klopot)
Wiem ze jedna powinna byc podpieta pod "zbiorniczek" obok wlewu paliwa do ktorego jest tez podlaczana jedna rurka bedąca na ramie - ale która???
Dwie cieńsze rurki idące przy ramie to:
jedna - tzw. powrót czyli przewód nadmiarowy którym nadmiar pompowanego paliwa wraca do zbiornika ( z głowy nie powiem ale wydaje mi się, że powinna być podłączona gdzieś przy pompce paliwa ewentualnie gaźniku lub wtrysku)
druga - idzie do filtra oparów a dokładniej plastikowej lub metalowej puszki pod maska (zamontowanej poniżej akumulatora) odpowiadającej za przechwytywanie oparów paliwa.
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2014-11-18, 12:37
Z głowy Ci nie powiem.... można sprawdzić w jakimś nie zmotanym oryginale. Najlepiej jednak po prostu sprawdzić, wleźć pod auto i po palcu po palcu przejechać cały przewód od początku do końca. Lub odpiąć przewód pod maską i dmuchnąć w jeden a druga osoba niech zobaczy z drugiej strony z której kocówki leci paliwo lub syczy powietrze. Może w manualu było by coś namalowane co i jak??
szanowny Panie "SamNaSamZSam"
czy mozesz wrzucic zdjecie strony 140 z manuala ponieważ nie posiadam Manuala
oraz jesli mozna, adres do pobrania Manuala dla Samca z 1999 roku :)
Bede zobowiazany.
nie ma się co napalać na manual konkretnie pod model 1999 bo możesz go nie znaleźć, jednak podstawowy manual SJ413 do elementów mechanicznych co do zasady będzie równie dobry a dla silnika trza sobie jeszcze suplement dla wtryskowca dociągnąć. Również powinien być w linkach z tego tematu.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Pomógł: 26 razy Dołączył: 10 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Ostrów Wielkopolski
Wysłany: 2014-11-19, 01:19
_________________ SJ500, silnik 1.6 8v, blokada lock right 1530 tył, przód HF RD 208, most przedni wysunięty 2 cm do przodu, reduktor 4.16:1, koła Fedima Sirocco 31/10.5/15, półosie i przeguby przód Trail Gear Rock Assult 33 spline, zawias Mazur HD, kilo rdzy i błota.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum