Wiek: 41 Dołączył: 16 Mar 2013 Posty: 113 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2014-11-29, 00:13
DUŻY napisał/a:
defcon1 napisał/a:
A ja zapytam bo znajomek podpowiedział mi że robi w terenówkach taki patent,że daje do tokarza docisk-on go toczy z 0,2 mm zakłada grubszą tarcze o te 0,2mm (nabija okładzinę w jakiejś tam firmie) i ponoć śmiga elegancko....Ciekawe czy zdało by to egzamin bo tokarz za piwo znajdzie się a koszt nabicia tarczy ok 60 zyli....
jeśli cokolwiek grzebać to jedynie przy oryginalnym kole/docisku jedynie tarczą kombinować, ewentualnie docisk "twardszy" ale wtedy sprzęgło będzie 0/1 nigdy nie zaryzykowalbym zmiany docisku na FSO, centrowałem już nie jeden element i wiem ile czasu potrzeba aby to wykonać naprawdę dobrze...
A ja zapytam bo znajomek podpowiedział mi że robi w terenówkach taki patent,że daje do tokarza docisk-on go toczy z 0,2 mm zakłada grubszą tarcze o te 0,2mm (nabija okładzinę w jakiejś tam firmie) i ponoć śmiga elegancko....Ciekawe czy zdało by to egzamin bo tokarz za piwo znajdzie się a koszt nabicia tarczy ok 60 zyli....
jeśli cokolwiek grzebać to jedynie przy oryginalnym kole/docisku jedynie tarczą kombinować, ewentualnie docisk "twardszy" ale wtedy sprzęgło będzie 0/1 nigdy nie zaryzykowalbym zmiany docisku na FSO, centrowałem już nie jeden element i wiem ile czasu potrzeba aby to wykonać naprawdę dobrze...
Popatrz jaka masz srednice ori tarczy a jaka docisku, zobaczysz ze az tak centrowac nie trzeba robilem kilka takich sprzegiel, w tym u siebie jeszcze przerobke kola z vitary pod skrzynie i rozrusznik samuraja do tego poldkowe sprzeglo i smiga jak ta
Podepne sie pod temat po założeniu sprzęgła i docisku FSO pedał sprzęgła chodził ciężko każdy mówił że nowe sie wyrobi a teraz jest linka ok luzna widełki niby chodziły lużno a teraz jest tak że jak postoi to nie idzie wcisnąć pedału obspawałem wieloklin sie wyrobił na skrzyni i na pedale jak jest ciepły to jest lepiej co robić?
U mnie tez chodzi lekko, a jakiej firmy masz docisk? Jak łapa chodzi płynnie, może wina docisku? Kiedyś w jakimś aucie trafił mi sie taki twardy docisk.
_________________ NIE JEDŹ SZYBCIEJ NIŻ TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ POTRAFI LATAĆ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum