Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2014-11-12, 23:38
W UK wsadzaja gazniki z Range Rover Classic SU Hiff bodaj 44 z adapterem katowym i smigaja na tym wieki choc do wtrysku taka kombinacja sie nawet nie umywa.
Rzeklbym ze raczej roznica moze byc zauwazalna pomiedzy 8v i 16v, natomiast ze stwierdzeniami ze nieporownywalna to bym znowu nie przesadzal :) To jest te 20km roznicy.
Jak się wymienia zdechłe 1,3 na zdrowe 1,6 to różnica powala.
A jak się zmienia zdrowe 1,3 na zajechane 1,6 to człowiek jak się już przy tym narobi, nie ma innego wyjścia jak stwierdzić, że jest lepiej
No właśnie mnie zastanawia jaka jest różnica po wymianie silnika z 1.3 na gaźniku na 1.6 8V :) moc powala czy raczej jest po prostu lepiej.....??Bo nie wiem czy jest sens pakować się w koszta/wymiane przy sprawnym oryginalnym silniku któremu nic nie dolega
Sprawnego 1.3 nigdy w zyciu bym nie zmienial na 1.6 8v. Jak juz chcesz cos mocniejszego to 16v. Ja wsadzilem 1.6 8v bo nie byl jakos wiele drozszy od 1.3, a cale sterowanie wtryskowca zostalo z 1.3. W 1.3 obrocily mi sie panewki na wale, takze trzeba bylo cos wlozyc, ale jak wspomnialem, sprawnego 1.3 raczej bym nie zamienil na 1.6 8v. 1.6 lepiej ciagnie z dolu w stosunku do 1.3, ale na wyzszych obrotach jest dokladnie to samo :)
Czesio spaliła Ci się pompa? zatapialna czy uniwersalna (zewnętrzna) bo o ile upał tej pierwszej jestem w stanie sobie wyobrazić to z zewnętrzną jak poszło tak łatwo to chyba coś ją bolało. Zatapialna ma faktycznie pracować w pionie, o zewnętrznych osobiście nie słyszałem aby była dedykowana lub "niezalecana" pozycja montażu. Przy zewnętrznej w wężach i pompie zawsze jest paliwo czego nie można powiedzieć o pompach zatapialnych w baku, konkretnie na przechyłach czy niskim poziomie paliwa.
Witam wszystkich,
Na początek przepraszam za trochę off, ale ten wątek będzie chyba najbardziej zbliżony.
Zrobiłem przekładkę w Jimnym na g16b ale niestety wydmuchało mi uszczelkę, więc rozebrałem motor.
No ale jak już rozebrałem to stwierdziłem że może by inny wałek kolektor wydech.....
No i tu zaczyna się problem bo nigdzie nie mogę nic na ten temat znaleźć, no i stąd mój temat
czy ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenie w temacie bo powiem szczerze że seryjne g16b na dużym terenowym kole jest słabe !
Mam pytanko, wiec podepne sie do rematu. Czy ten Vitarowski silnik 1.6 mocno zmienia komfort jazdy samcem?chodzi mi o Vmax. Ile mozna sobie jechac przy tym silniku? wiecej niz przy 1.3?
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Pomógł: 15 razy Wiek: 46 Dołączył: 18 Cze 2011 Posty: 663 Skąd: Powiat Żyrardów
Wysłany: 2016-01-10, 10:10
Gołąb4x4 napisał/a:
Mam pytanko, wiec podepne sie do rematu. Czy ten Vitarowski silnik 1.6 mocno zmienia komfort jazdy samcem?chodzi mi o Vmax. Ile mozna sobie jechac przy tym silniku? wiecej niz przy 1.3?
Mocno polepsza się dynamika i elastyczność jazdy. Masz lepszy start z miejsca i szybciej osiagasz wymaganą prędkość. Co do Twojego pytania odnośnie Vmax to dużych rewelacji nie ma. Wiadomo mocniejszy silnik ma łatwiej napedzic wszystkie mechanizmy dlatego predkosc Max będzie większą. Z relacji chłopaków wiem, że komfortow prędkość przelotowa wzrasta o około 10-15 km/h.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum