Wysłany: 2015-01-22, 22:11 Blokada lock right montaż
Witam
Czy może ktoś mi powiedzieć czy po założeniu blokady półosie bez kół powinny się obracać w tą samą stronę, ponieważ u mnie tak właśnie jest i się zastanawiam czy tak powinno być.
Pozdrawiam
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-01-22, 22:24
Jak się kręcą w tą samą stronę tzn., że blokada działa, tak powinno być.
Chociaż kręcenie samymi półosiami jeszcze niewiele mówi na temat jej sprawności, dopiero pod obciążeniem da się to dobrze ocenić.
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2015-01-23, 09:01
Jak założysz koła, to sprawdź, czy blokada się rozpina - skrzynia na luz, jedno koło w górę, drugie na glebę i zakręć uniesionym kołem, powinno się bez problemu wypiąć i kręcić z charakterystycznym terkotaniem blokady.
Poprawne zapinanie najłatwiej sprawdzić na miękkim gruncie - po strzale ze sprzęgła oba koła powinny równo ciągnąć, a blokada nie powinna wydawać żadnych dźwięków, ewentualnie dopuszczalny jest pojedynczy strzał, jeśli któreś sprzęgiełko blokady było akurat rozpięte.
Ja przerobem już 2 typy na tyle jeden z kolami koronowymi 1530 a 2 z kola samrajowymi 1510 i powiem Ci ze ta 2 śmiga do tej pory a w tamtej wytarło się jedno z kół i dupa. Będziesz musiał się przyzwyczaić do strzelania na zakrętach i czarnym. Przy zakładaniu powymieniaj łożyska.
Pozdrawiam
_________________ Sami GTI, Calmini 5'', reduktor 4:9:1, wzmocnione mosty,2x blokada i parę innych udziwnień.
Pomógł: 3 razy Wiek: 34 Dołączył: 09 Mar 2013 Posty: 270 Skąd: Lwówek Śląski
Wysłany: 2015-04-06, 13:24
blokada strzela na czarnym jak drewniany kloc walący w most :D ale działa, zobaczymy jak długo, jezdze weekendowo takze 1510 powinna długo wytrzymać, sprzęgło w zakretach na czarnym wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem
Powiedzcie mi jeszcze chłopaki ile powinien wynosić lub ile u was wynosi luz na tej flanszy wychodzącej z mostu tył przy zblokowanych kołach? Wydaje mi się że u mnie jest za dużo jak obracam (około 2.5cm).
Przy ruszaniu jest takie uderzenie właśnie wynikające z tego luzu.Przypomnę że posiadam blokadę w tylnym moście.Następne pytanie czy to normalne że blokada czasami jak ostro skręcam i ruszę to strzeli?
Powiedzcie mi jeszcze chłopaki ile powinien wynosić lub ile u was wynosi luz na tej flanszy wychodzącej z mostu tył przy zblokowanych kołach? Wydaje mi się że u mnie jest za dużo jak obracam (około 2.5cm).
Przy ruszaniu jest takie uderzenie właśnie wynikające z tego luzu.Przypomnę że posiadam blokadę w tylnym moście.Następne pytanie czy to normalne że blokada czasami jak ostro skręcam i ruszę to strzeli?
Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2015-05-23, 17:33
Calkowicie normalne dla tej blokady, polecam sprawdzic czy masz dobrze dokrecony most do resora, moj nie byl i podstawy sie wyoblily i most sie buna przy ruszaniu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum