Pomógł: 6 razy Wiek: 31 Dołączył: 24 Mar 2014 Posty: 652 Skąd: wyszków
Wysłany: 2015-01-23, 01:05 silnik swift 1,6 nie pali na 1 i 4 cylindrze
Witam.
właśnie zakończył sie remont blacharki po dachowaniu w moim samuraiu wszystko ładnie pieknie niestety odpalamy żeby sprawdzić czy w dobrym momencie włącza sie wentylator, i czy snoorkel szczelny a tu problem. silnik nie chodzi na 1 i 4 cylindrze.
silnik 1,6 16v swift. iskra jest , ciśnienie jest, paliwo podaje, świece zmieniane i z tego co teraz mi sie przypomniało to zalewało świece na tym 1 i 4 cylindrze.
ktoś coś może podpowie bo nie wiemy za co dalej sie wziąść.
Wysłany: 2015-01-23, 09:55
świece zmienione , kopułka wyczyszczona kable były zmienine może tydzień przed dachowaniem i po tym czasie samochód nie jeździl przez 7 miesiecy.
cewka jest jedna i podłączałem drugą i to samo.
błedów nie sprawdzałem.
jedynie co mi przychodzi do głowy że wtrysk mógł paść.
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
Jesli to silnik na monowtrysku to chyba nie palil by na wszystkich?
Ja powiem tak, sprawdz mase do silnika, ostatnio pół osprzętu wymieniłem, sprawdziłem wiązke etc. a mase miałem zgnitą.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
No to jeżeli jest iskra i jest powietrze, to nie ma paliwa (albo kompresji )
Sprawdź czy jest zaislanie wtryskiwaczy i czy dochodzą impulsy sterujące. A jak dochodzą, to trzeba zdjąć listwę i zobaczyć czy fizycznie wysikują benzynę.
Chyba że to monowtrysk, to głupoty piszę - nie znam tego silnika.
tak jak kostuch pisze , może paliwa nie dawać jak piszesz że auto stało siedem miesięcy to w zbiorniku mogła się pokazać rdza i mogło rzucić rdzawy pył na wtryski , ja tak miałem po remoncie suzy , zbiornik miałem zdjęty i jak leżał na kupie to przyrdzewiał lekko w środku i po wlaniu paliwa zassało na wtryski i musiałem je płukać nawet dwa filtry nic nie dało bo to taki pyłek był
_________________ Its obvious why men lift there trucks... Fat chicks cant jump.
Wysłany: 2015-01-23, 18:04
wpdaliśmy na taki trop że wymienimy palec i kopulke. iskra jest i paliwo też daje bo świece zalewa a samochód odpala.
niestety w wyszkowie palca i kopułki nie dostałem od reki i jutro od rana bede walczył.
stara kopułka nie jest w najlepszym stanie i może iskra raz skakać tak a raz tak.
jeżeli to nie bedzie to to bedziemy dalej myśleć.
tutaj wtrysk jest jedno punktowy.
yahho jak masy nie miał to wcale nie chciał palić :) ten problem przerobiłem :)
_________________ samurai 1.6 16v, sprężyna, przód blokada arb+wzmacniane półosie, tył mini spool, spiek, reduktor 1.0, tył wał uaz,wspomaganie,kubełki, chłodnica na tyle, simex 260/75r15, tarcze z tyłu+zaciski od alfy.
wpdaliśmy na taki trop że wymienimy palec i kopulke. iskra jest i paliwo też daje bo świece zalewa a samochód odpala.
niestety w wyszkowie palca i kopułki nie dostałem od reki i jutro od rana bede walczył.
stara kopułka nie jest w najlepszym stanie i może iskra raz skakać tak a raz tak.
jeżeli to nie bedzie to to bedziemy dalej myśleć.
tutaj wtrysk jest jedno punktowy.
yahho jak masy nie miał to wcale nie chciał palić :) ten problem przerobiłem :)
Jak miałem źle z masowany to wypadała iskara i waliło błąd od czujnika położenia wałka nierządu.
I raz chodziło a raz nie itp. ale jak masa dobra to szedł bym tropem kopułki.
_________________ yahoo33,
Samurai 1.6 16v - twinpower ;), Spring by Krzykku. Simex 31x10.5r15 Mosty 5.125, LR tył.
Wysłany: 2015-01-25, 18:42
pierwsze co to był o jeden ząbek przestawiony rozrząd , drugie to zmieniłem cały monowtrysk i normalnie chodził
niestety nie na długo bo prawdopodobnie ten wtrysk leje paliwo bo pali mi teraz 100 na 100.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum