Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Przesunięty przez: Myszon
2015-02-14, 15:06
mocowanie pióra wycieraczki Adapter
Chris91 
nowicjusz

Wysłany: 2015-02-14, 14:19   mocowanie pióra wycieraczki Adapter

Witam ! Ze względu że mam zniszczony adapter mocowania wycieraczki chciałbym zakupić nowy tylko problem w tym że nie wiem jaki to jest typ i czy można to kupić osobno ? kupiłem dzisiaj wycieraczki i wydawało mi się że to jest taki sam adapter ale okazało sie że jest dłuższy i luźno siedzi na wycieczaczce czyli jest szerszy. proszę o pomoc .

shadowbest 
świeżak

Wysłany: 2016-07-29, 15:50   

czolem.

Jeśli potrzebujesz mogę wykonać takie coś ze stali nierdzewnej. u siebie to przetestowałem i nagle wycieraczki zaczęły się trzymać na swoim miejscu :) Musiałbyś tylko podać średnice bolca wystającego z ramki szyby a najlepiej podesłać jeszcze zdjęcie :) nie wiem czy mówimy o tym samym ustrojstwie, dlatego ze zdjęciem byłoby dużo prościej :)

Bodzio

WielkiB 
świeżak

Wysłany: 2017-03-07, 22:12   

Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ dopiero co kupiłem w ostatniej chwili Samuraja z Niemiec i mam zamocowane pióro przedniej wycieraczki za pomocą tzw. tretytek do ramienia wycieraczki. To jest nietypowy adapter, ponieważ ramie wycieraczki zakończone jest jako zwykły płaskownik i adapter jest wsuwany na te ramię. Z drugiej strony to jest już standardowe mocowanie pióra wycieraczki. Czy macie jakieś podpowiedzi, gdzie szukać takich adapterów (przy uniwersalnych piórach nie ma takiego adaptera)?

Zawias 
Expert

Wysłany: 2017-03-07, 22:30   

Pióra mają przeważnie w komplecie dwa rodzaje mocowań.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2017-03-07, 23:37   

Tak jak napisał Zawias - w jednych kupionych w Carefourze i w drugich z motoryzacyjnego miałem dwa różne systemy montażowe. Ale chyba i tak przełożyłem ze starej wycieraczki.

Cyknij fotę to jutro sprawdzę czy nie mam jakiejgoś starego pióra z czymś co by Ci pasowało to Ci podaruję taki dzyndzel.

Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2017-03-08, 08:34   

Zerknij w jakiejś agromie, wycieraczki do ciągników często są odpowiednio krótkie i mają właściwe mocowania.

szymszym 
mechanik

Wysłany: 2017-03-08, 09:55   

Didymos napisał/a:
Zerknij w jakiejś agromie, wycieraczki do ciągników często są odpowiednio krótkie i mają właściwe mocowania.

mo podpasowały pióra i adaptery od malucha :)

Odpowiedz do tematu