Witam ! Ze względu że mam zniszczony adapter mocowania wycieraczki chciałbym zakupić nowy tylko problem w tym że nie wiem jaki to jest typ i czy można to kupić osobno ? kupiłem dzisiaj wycieraczki i wydawało mi się że to jest taki sam adapter ale okazało sie że jest dłuższy i luźno siedzi na wycieczaczce czyli jest szerszy. proszę o pomoc .
Jeśli potrzebujesz mogę wykonać takie coś ze stali nierdzewnej. u siebie to przetestowałem i nagle wycieraczki zaczęły się trzymać na swoim miejscu :) Musiałbyś tylko podać średnice bolca wystającego z ramki szyby a najlepiej podesłać jeszcze zdjęcie :) nie wiem czy mówimy o tym samym ustrojstwie, dlatego ze zdjęciem byłoby dużo prościej :)
Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ dopiero co kupiłem w ostatniej chwili Samuraja z Niemiec i mam zamocowane pióro przedniej wycieraczki za pomocą tzw. tretytek do ramienia wycieraczki. To jest nietypowy adapter, ponieważ ramie wycieraczki zakończone jest jako zwykły płaskownik i adapter jest wsuwany na te ramię. Z drugiej strony to jest już standardowe mocowanie pióra wycieraczki. Czy macie jakieś podpowiedzi, gdzie szukać takich adapterów (przy uniwersalnych piórach nie ma takiego adaptera)?
Wysłany: 2017-03-07, 23:37
Tak jak napisał Zawias - w jednych kupionych w Carefourze i w drugich z motoryzacyjnego miałem dwa różne systemy montażowe. Ale chyba i tak przełożyłem ze starej wycieraczki.
Cyknij fotę to jutro sprawdzę czy nie mam jakiejgoś starego pióra z czymś co by Ci pasowało to Ci podaruję taki dzyndzel.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum