Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Zabaweczka
SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2015-03-10, 12:23   

mbrs napisał/a:
Czytałem manual. Generalnie trzeba sprawdzić czy zgłasza się "błąd" nr 12, a potem na rozgrzanym silniku pogmerać śrubą regulacyjna do obrotów. Trochę się cykam, bo z wypiętym czujnikiem ciśnienia lata jak złoto. Muszę jakoś zapisać ile tam pokręciłem żeby w razie czego można było użyć funkcji cofnij.

Hmm w moim suplemencie do wtryskowca (zakładam, że santana 1995 to wtrysk) w tabelce dla "improper engine idle speed" jest 11 punktów do sprawdzenia, z czego tylko 1 odnosi się do kręcenia śrubką i ten punkt proponuję zostawić na koniec.

Żeby uciąć dalszą zbędną dyskusję dodam, że chodzi mi o tabelę na stronie 4A-61

mbrs 
nowicjusz

Wysłany: 2015-03-10, 13:08   

I tu mam dylemat. Obczaj manual od strony 4A-78. Ja wnioskuję, że jeśli linka gazu jest luźna to w drugim kroku trzeba zajrzeć tej śruby.
Wszystko inne oprócz obrotów wydaje się całkowicie ok.

SamNaSamZSam
Guru 4x4

Wysłany: 2015-03-10, 13:25   

mbrs napisał/a:
I tu mam dylemat. Obczaj manual od strony 4A-78. Ja wnioskuję, że jeśli linka gazu jest luźna to w drugim kroku trzeba zajrzeć tej śruby.
Wszystko inne oprócz obrotów wydaje się całkowicie ok.

Ano, jeśli wszystkie inne punkty sprawdziłeś i są ok, to faktycznie trzeba się zmierzyć ze śrubką :) niestety od strony praktycznej niewiele więcej już wniosę.

mbrs 
nowicjusz

Wysłany: 2015-04-22, 13:59   

Nowa sprawa. Potrzebuję zdobyć w normalnej cenie dwa tylne resory ze standardu, najlepiej z wieszakami. Nie mam uprawnień do działu ogłoszeń więc piszę tu. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, będę wdzięczny za donos.

rojber 
świeżak

Wysłany: 2015-04-22, 15:37   

mbrs napisał/a:
Nowa sprawa. Potrzebuję zdobyć w normalnej cenie dwa tylne resory ze standardu, najlepiej z wieszakami. Nie mam uprawnień do działu ogłoszeń więc piszę tu. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, będę wdzięczny za donos.

Wysłałem PW.

mbrs 
nowicjusz

Wysłany: 2015-10-22, 11:53   

Trochę czasu minęło, trochę zmian w pojeździe. Raczej w kierunku powrotu do standardu.
Obecnie poszukuję bębnów 228 mm w dobrym stanie lub nowych, stare chodzą na ostatnim ząbku a i chyba nie łapią tak jak trzeba.

Odpowiedz do tematu