Wysłany: 2015-03-10, 12:23
mbrs napisał/a:
Czytałem manual. Generalnie trzeba sprawdzić czy zgłasza się "błąd" nr 12, a potem na rozgrzanym silniku pogmerać śrubą regulacyjna do obrotów. Trochę się cykam, bo z wypiętym czujnikiem ciśnienia lata jak złoto. Muszę jakoś zapisać ile tam pokręciłem żeby w razie czego można było użyć funkcji cofnij.
Hmm w moim suplemencie do wtryskowca (zakładam, że santana 1995 to wtrysk) w tabelce dla "improper engine idle speed" jest 11 punktów do sprawdzenia, z czego tylko 1 odnosi się do kręcenia śrubką i ten punkt proponuję zostawić na koniec.
Żeby uciąć dalszą zbędną dyskusję dodam, że chodzi mi o tabelę na stronie 4A-61
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
I tu mam dylemat. Obczaj manual od strony 4A-78. Ja wnioskuję, że jeśli linka gazu jest luźna to w drugim kroku trzeba zajrzeć tej śruby.
Wszystko inne oprócz obrotów wydaje się całkowicie ok.
Wysłany: 2015-03-10, 13:25
mbrs napisał/a:
I tu mam dylemat. Obczaj manual od strony 4A-78. Ja wnioskuję, że jeśli linka gazu jest luźna to w drugim kroku trzeba zajrzeć tej śruby.
Wszystko inne oprócz obrotów wydaje się całkowicie ok.
Ano, jeśli wszystkie inne punkty sprawdziłeś i są ok, to faktycznie trzeba się zmierzyć ze śrubką :) niestety od strony praktycznej niewiele więcej już wniosę.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Nowa sprawa. Potrzebuję zdobyć w normalnej cenie dwa tylne resory ze standardu, najlepiej z wieszakami. Nie mam uprawnień do działu ogłoszeń więc piszę tu. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, będę wdzięczny za donos.
Nowa sprawa. Potrzebuję zdobyć w normalnej cenie dwa tylne resory ze standardu, najlepiej z wieszakami. Nie mam uprawnień do działu ogłoszeń więc piszę tu. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, będę wdzięczny za donos.
Trochę czasu minęło, trochę zmian w pojeździe. Raczej w kierunku powrotu do standardu.
Obecnie poszukuję bębnów 228 mm w dobrym stanie lub nowych, stare chodzą na ostatnim ząbku a i chyba nie łapią tak jak trzeba.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum