Wysłany: 2015-05-25, 08:51 Silnik M16 Baleno, Liana (1.6 16v)
Przymierzam się do swapa w swoim Samuraiu i trafiłem na silnik M16 z 2002 roku w okazyjnej cenie (auto skasowane, bez prawa do rejestracji, silnik cały).
Chciałem się zapytać czy ma ktoś może m16 w swoim aucie, lub ma pojęcie o nim i pomógłby mi- silnik jest w aucie bedzie wyciagany przy mnie, ale nie wiem co najlepiej zabrać, by swap był najprostszy i nie wymagał dodatkowych zakupów (poza kryzą do skrzyni).
Na co zwrócić uwagę i jak ocenic stan motoru?
całą elektrykę. Silniki z serii M będziesz mógł zmotać tylko ze skrzynią z jimny M13A - w jimniaku były też skrzynie do silników g13bb także uważaj przy zakupie. Ze skrzyniami od silników serii G jest za dużo rzeźby.
Acha będziesz jeszcze z M13A z jimnego potrzebował: misy, smoka i krućców wodnych. Najlepiej kupić: Cały silnik z jimnego M13 z wiązką bez kompa. Kompa, immo box'a kluczyk z pętlą immo i goły silnik M16
Spoko, dolapalem cały silnik z rozbitka. Wziąłem wszystko co się dało pompę paliwa mam tak czy siak zewnętrzna wiec w razie potrzeby wymieni się na większą, ale to zobaczymy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum