Mam tego magnuma, niezla spawarka. Zlacze euro dla przewodu magowego i możliwość spawania elektroda to jej ogromne plusy. Jakościowo chyba najlepsza spośród chińczyków. Polecam z czystym sumieniem.
Różnica miedzy mig 190 a mig 200 jest tylko w wózku. Parametry techniczne maja te same.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Panowie, z podmianą palnika na dłuższy to uważajcie bo później leci w eter info że spawarka gówniana. O tym czy można dać dłuższy palnik decyduje podajnik, zazwyczaj w tanich egzemplarzach są podajniki z 1 rolką napędową i 1 dociskową, przy odrobinie szczęścia będzie dwie rolki napędowe złączone trybem. Takie podajniki nie pchną stabilnie drutu 0.8 w 3 metrowy palnik który będzie skręcony, podajnik zaczyna kulczyć drut i podawać skokami... o drucie 0.6mm nie wspomnę i mix gazów niewiele tu pomoże.
Do spawania punktowego / blacharki filtr DIN 7-8 do ciągłego większym prądem DIN 10-11
Na maski automatyczne najtańsze można się skusić ale nieużywana systematycznie traci prąd w baterii i trzeba wymieniać bo opóźnia ściemnianie i może uszkodzić wzrok. Maska ładuje baterie podczas spawania wbudowanym ogniwem fotowoltaicznym wykorzystując światło łuku, po długiej przerwie w używaniu warto przed spawaniem wystawić na kilka minut na słońce.
to na co zwrócił uwagę Krzyku to prawda, za długa "rączka" w budżetowych spawarkach nie służy. Mam założony drut 0.6mm a podajnik jest jedno rolkowy z jedna rolka oporową, i czasem zdarza się ze drut się zawinie zaraz za rolką. Nie jest to zbyt częste zjawisko, zazwyczaj mam tak zaraz po tym jak zespawa mi się drut z końcówką prądową.
Sherman/magnum/welder fantasy wszystko to ta sama półka, różnią się troszkę jakością wykonania ale zbudowane są na tych samych komponentach. Oglądałem spawarki wszystkich 3 producentów w jednym miejscu, oczywiście porównanie dotyczyło spawarek o tych samych parametrach i Magnum był wykonany najlepiej stąd i mój wybór padł na ta spawarkę. Ja jestem bardzo zadowolony, naprawdę przyzwoity sprzęt o sporych możliwościach, idealny dla zaawansowanego majsterkowicza.
ale nie chce dopłacać za dodatkowe funkcje, elektrodą paćkać nie zamierzam:). Po przeszukaniu allegro wyszło mi że za najtańszego miga z butlą i maską samościemniającą muszę dać 1000pln. Nie chce płacić dużo więcej, bo i tak kluczowe elementy musi mi spawać ktoś kto sie na tym zna i robi to na codzień.
W sumie ten co wkleiłem mieści się w szeroko pojęte do 1000pln. Jeśli we wszystkich chinolach środek jest ten sam to biorę, bo niebieski, ładny ma kółka.. i po temacie :)
Sherman/magnum/welder fantasy wszystko to ta sama półka, różnią się troszkę jakością wykonania ale zbudowane są na tych samych komponentach. Oglądałem spawarki wszystkich 3 producentów w jednym miejscu, oczywiście porównanie dotyczyło spawarek o tych samych parametrach i Magnum był wykonany najlepiej stąd i mój wybór padł na ta spawarkę. Ja jestem bardzo zadowolony, naprawdę przyzwoity sprzęt o sporych możliwościach, idealny dla zaawansowanego majsterkowicza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum