Wiem że temat ten nie dotyczy Samuraia, ale mam pytanie które ostatnio nie daje mi spokoju. Na rynku jest sporo aut terenowych które z przodu zamiast sprężyn czy resorów mają wahacz. I olśnijcie mnie proszę w jaki sposób zrobić lift jak są z przodu wahacze? tylko na amortyzatorach? Ale to nie koniec. Czy macie wiedzę na temat polepszenia wykrzyżu bo z doświadczenia wiem że na wahaczach ten wykrzyż jest... nie oszukujmy się nie ma go.
Mam nadzieję że będzie umiał mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie a jedynym rozwiązaniem tego problemu nie jest przerobienie zawiechy pod Springi...
_________________ W terenie nie zawsze duży może więcej...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-06-07, 14:54
@Gołąb4x4 w tych samochodach które wymieniłeś jest też normlanie sprężyna tylko że w kolumnie macpherson'a. Lift z przodu w takich autach robi się poprzez "podkręcenie drążków"
ma takie czyli na drążkach skrętnych podobnie jak wiele innych aut z półki "suv" jak Monterey, Frontera, Terrano, Pajero, Galloper, i wiele innych
Aby nie ograniczać skoku po "wykręceniu" liftu na drążkach stosuje sie dystanse pod wahacze poprzeczne
Dostępne są także HD drążki skrętne ze stajni choćby Ironman'a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum