Wysłany: 2015-06-30, 14:38 Wały z podwójnym krzyżakiem
z czego dobieracie?
tylko z Hiluxa czy każdy Toyotowy. Któreś pasują bez przeróbek czy wszystkie trzeba dopasowywać pod kątem długości?
Rozstaw śrub i średnica centrująca na flanszach też pewnie inna :D
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
z hilux/4runner przy dyfrze taki sam 60x60 rozstaw przy reduktorze 70x60mm chyba ale i tak musisz zrobic dystans 0,5cm (przelotowy na 4 sruby) a przy red na 8 srub przykrecany grubosc ok 12-15mm bede w domu to wysle ci rys bo akurat jeszcze mam:)zapomniałbym jeszcze wał musisz tez skrócic bo ma 68cm
z hilux/4runner przy dyfrze taki sam 60x60 rozstaw przy reduktorze 70x60mm chyba ale i tak musisz zrobic dystans 0,5cm (przelotowy na 4 sruby) a przy red na 8 srub przykrecany grubosc ok 12-15mm bede w domu to wysle ci rys bo akurat jeszcze mam:)zapomniałbym jeszcze wał musisz tez skrócic bo ma 68cm
Nie potwierdzam tych zeznań
Aczkolwiek hiluxów-4runnerów pewnie było sto wersji.
moje małe niedopatrzenie bo lezał czesciowo wyciagniety ;) scisniety ma niecałe 630mm i rozstaw 60/60 i 60/70 (4runner 3.0td 95r te wały wystepuja tez z rozstawem 60/60 60/60 i w wersji krótszej 610mm
Ja nie skracałem wału - odsunąłem tylny most delikatnie do tyłu (na Mazurowych dłuższych resorach).
Do tego przetoczona na inne centrowanie i przewiercona na nowy rozstaw śrub flansza na moście.
Do tego nowe mocowania szpilek w bębnie ręcznego i stoczenie jego czoła.
Kostunio to sobie zrób korek od góry główki i lej więcej oleju ;)
Lać można i przez odpowietrzenie, ale...
Wtedy jest za przeproszeniem pochwa zalana po całej szerokości.
Przy "nieświerzych" uszczelniaczach, poziom oleum szybko wraca do normy. Za to mamy dobrze nasmarowane hamulce
bo taki z podwójnym kardanem moze pracowac pod wiekszym katem i wystepuje mniejsze obciązenie na krzyzakach a ustawic go musisz tak jak na rys. slavoka bo jest homokinetyczny (napisałem co wiedziałem reszte dopisza chłopaki ;) )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum