1. paskudny kąt pochylenia główki mostu,
2. z podniesionymi kołami na kobyłkach zawsze będzie coś terkotać bo w układzie napędowym występuje szereg miejsc na których występują luzy (dyferencjał, reduktor, wał, itp.) więc ciszy nigdy nie będzie zważywszy że podzespoły mają pewien przebieg.
Zdaje się że rozmawialiśmy telefonicznie i wydawało mi się że zaskoczyłeś co trzeba zrobić z sierżantem?
co powiesz o tym dźwięku?
dasz wiarę że w tym układzie napędowym jest wszystko OK przy normalnej jeździe a dźwięk pojawia się tylko z podniesionymi kołami? ten dźwięk powstaje przez luzy w reduktorze które sumują się z delikatnie wy.ebanym wieloklinem wału... przy normalnej jeździe jest całkowicie cichy.
Panowie...
Przecież te kąty są zupełnie nie z tej bajki!
Ustawienie jest prawidłowe, ale dla wału z trzema krzyżakami
W obecnym ustawieniu prędkość kątowa wału cały czas się zmienia, co powoduje że na wyjściu są chwilowe przyspieszenia/opóźnienia czyli atak jest rozpędzany/hamowany z częstotliwością obrotów wału.
A to powoduje że atak z talerzem zaczynają "grać".
Krzysiek załapałem jak powinny być ustawione kąty wałów ale to nic nie pomogło, ale między czasie pozmieniałem wal reduktor poduszkę reduktora i przez to nie wiem co było nie tak .jutro opuszczę samochód na zawieszeniu o 10cm bo jest za wysoko i ustawie kąty tak jak trzeba i zobaczę co się dzieje i dam znać co i jak .póki co dzięki za pomoc mam nadzieje ze z wasza pomoca uda mi sie rozgrywce ten problem .
No OK, w zasadzie większość z tych rzeczy co wymieniłeś mogło się przyczynić ale kąt na krzyżakach to elementarna sprawa i od tego się zaczyna. Reduktor Twój widziałem zagadaj do Slavok może jak ładnie poprosisz to wyczaruje Ci środkową choinkę z wałkiem i igłami to byś to poskładał do kupy.
próbowalem sie dodzwonic do Slavok ale nie odbieral widocznie jest zawalony praca spróbuje jutro .Rozmawialem z czlowiekiem który dorabia tryby i powiedzial zeby dopasowac łozysko igielkowe wieksze jak to orginalne i on dorobi sworznia i przeszlifuje tryba i bezie oki .Tak wiec bedzie potrzebna tylko połowka bo jest wydarta .... ps a jak tam mój kaganiec na reduktorek ????
[ Dodano: 2015-09-24, 15:25 ]
panowie bardzo dziekuje za pomoc watek mozna uznac za zakonczony .głownym powodem wibracji byly zle ustawione katy na wale tj, flansze nie byly równolegle do siebie i auto bylo za bardzo podniesione do góry .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum