moim zdaniem też nietrudno o zgrabniejszy...albo chociaż o zgrabniejsze zamocowanie tego zgrabnego..
mnie osobiście razie jak tak ostentacyjnie i bardzo do przodu wystaje (względy wizualne, kąt natarcia i duży zwis masy przed przednią osią)...dlatego montując swój zderzak wycinałem grill oraz zmieniałem wymiary mocowań (w projekcie zderzak forum) żeby był bardziej schowany w głąb
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
też myśle nad zrobieniem kolejnego zderzaka, lecz tym razem w wersji "superleggera"...tzn. żeby jego ciężar był mniejszy o jakieś 5-7kg... Jak już to dojdzie do skutku to mój powędruje w bardzo dobrej (czyt. rewelacja ) cenie do kogoś chętnego z forum bądź w normalnej na olx hehe
_________________ Były rowery, quady i crossy w terenie...teraz się do Samuraja przesiadły dwa lenie :)
Dobrą alternatywa jest moj zderzak bardzo lekki oslania duzo ma miejsce na tablice nie wiem jak z wyciągarką bo nie mam bedzie w planach to bede sie starać upchnąć ją tam
[ Dodano: 2016-01-01, 17:47 ] http://i.imgur.com/Vv8dvYn.jpg coś takiego
[ Dodano: 2016-01-01, 17:52 ]
zderzak jest wytrzymały udało mi się położyć kilka drzewek nim przepychać i rozbijać krę i jest to to jedyny zaczem z przodu do szarpania na kinetyku
Podpinam się pod temacik, czy coś wiadomo o produkcji kolegi KRZYK'a
Koncepcja jak dla mnie bomba czyli że całkiem spoko, myślę że był bym zainteresowany nabyciem takiego zderzaka w ilości 2 szt.
Proszę o informację na forum lub PW czy wiadoma jest cena i czy w ogóle projekt doszedł do skutku.
pozdrawiam
_________________ Serwis maszyn budowlanych , badania i konserwacja UDT wózków jezdniowych i podestów.
spoko te pancerne zderzaki widziałem ale zależy mi na lekkiej konstrukcji. i pomysł rurkowego zderzaka co wytrzyma hi lifta i będzie miał uszy do szarpania mi bardzo odpowiada i właśnie o taki lekki zderzak pytam- czy już jest jakiś prototyp?
_________________ Serwis maszyn budowlanych , badania i konserwacja UDT wózków jezdniowych i podestów.
Wysłany: 2016-03-18, 17:23
Pozwolicie że podepne się do tematu. Krzykku jak tam jest już jakiś prototyp tego zderzaka rurkowego ? Chciałbym wymienić swojego stalowego ciężkiego klocka :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum