Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-01-14, 21:08
Wedle tego, co zeznają vitarowcy, kombi ma dużo mniejszy skok - 18,5 - 21,5 cm w zależności od producenta i wygląda na to, że się nie mylą.
Ja mam z przodu tylne bilsteiny od omegi a sedan - mają 25, czy tam 26 cm skoku.
dziś osobiście mierzyłem omegę kombi tył - 29cm. Mocowanie szpilka ucho. Mierzyłem też lublin przód (ucho - ucho) 26cm skoku i jest tak ze 2razy twardszy od omegi. Raczej będę przód i tył składał na omedze kombi. Duży skok i łatwy dostęp (cena).
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-01-17, 15:16
DUŻY napisał/a:
dziś osobiście mierzyłem omegę kombi tył - 29cm. Mocowanie szpilka ucho. Mierzyłem też lublin przód (ucho - ucho) 26cm skoku i jest tak ze 2razy twardszy od omegi. Raczej będę przód i tył składał na omedze kombi. Duży skok i łatwy dostęp (cena).
Duży, to jeszcze jak byś mógł podaj wymiary zamkniętego i rozłożonego - tak dla potomności
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2016-01-19, 08:58
meenia napisał/a:
Didymos napisał/a:
Do szybszej jazdy to mało co z takich "cywilnych" się nadaje, samurai też się nie bardzo nadaje, ale do przeprawy wystarczają w zupełności.
Taa, jechales kiedys pod stroma gore na coiloverach ??
Naturalnie, że nie, komplet coiloverów jest warty prawie tyle, co moja suzuka, a niektóre dużo więcej.
Wiem do czego pijesz, ale nie biorę (i brać nie będę) udziału w imprezach takiej rangi, żebym się silił na mega zawias, to co mam robi wystarczająco dobrze do moich potrzeb, ba, robi na tyle nieźle, że powstało już kilka kopii inspirowanych moim zawiasem
Taa, jechales kiedys pod stroma gore na coiloverach ??
A co się wtedy dzieje w porównaniu to "cywilnych" amorków ciekawość każde zapytać ?:)
Dwa podobne auta, jedno na coilach, drugie nie. Podjazd pion z korzeniami i koleina, ten z coilami wjezdza bo kola nie podskakuja, ten drugi skacze, odbija sie, w srodku tak szarpie walami malo sie nie rozleci i wjezdza do polowy
odświeżam nieco temat... tak przeglądam i przeglądam i se wymyśliłem
na przód samca - Omega B sedan tył
na tył samca - Lublin przód gaziak.
sprężyny jak u Didymosa z focusa kombi tył MK1 i MK2
dobrze kminie? :D
i jeszcze linka do vitarowców gdzie ładnie opisali wymiarki, skoki i mocowania przeróżnych amorków...
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2012 Posty: 561 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-14, 20:55
Kaine napisał/a:
Silas ale to co wymieniłeś to pod resory czy sprężyny ?
Wydaje mi się że skoro kolega napisał o sprężynach to raczej do sprężyn
A co do amorków to bym się zastanowił nad tymi z Lublina na tył, Samurai (zwłaszcza cabrio) ma lekką pake
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum