Tak się składa, że ja ma 1.0 i miał alternator z regulatorem w alternatorze kupiłem od 1.0 i nie ma regulatora. Zobaczę może poprzedni właściciel coś kombinował! Podobno regulator napięcia w sj410 jest koło pedału sprzęgła!? Patrzyłem na alledrogo i nie znalazłem regulatora do samiego! W razie biedy da się podebrać od czegoś??
Pomógł: 83 razy Dołączył: 03 Maj 2011 Posty: 2035 Skąd: Węgrów
Wysłany: 2012-12-10, 09:40
Który rocznik masz tego sj410? W późniejszych już chyba były alternatory z wewn. regulatorem.
Zerknij w okolice pedału sprzęgła, czy nie dynda tam 6-pinowa kostka, jeśli tak, to tam właśnie był wpięty regler.
patrzyłem kolo sprzęgła jest tam kwadratowa kostka nad bezpiecznikami!! Za chwilkę idę ją wypiąć!! Tak sobie myślę jakby od poloneza podpiąć regulator!!
Byłem zobaczyć to jet przerywacz ma 3 piny!!
Alternator niby 87 a rok produkcji mojego czerepa to 86!! Mój ma regulator w środku a ten niby nowszy nie ma!!
Więc dalej jak podpiąć zewnętrzny regulator pod te wejścia co są!!??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum