Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Samurai 2000 1,3 LPG
MarcinPolo 
świeżak

Wysłany: 2016-08-06, 09:55   Samurai 2000 1,3 LPG

Witajcie. Oto moja kochanka:

Zaraz przedstawie problemik tylko sprawdzę czy link działa. Pierwszy raz korzystam z forum.

[ Dodano: 2016-08-06, 10:08 ]
Postanowiłem zająć się miejscem mocowania ramy z nadwoziem. Wyglądało na nieco przegryzione przez rudą zarazę. Nie spodziewałem się że zaraza aż tak zaatakowała moją zabaweczke.

No cóż. Podwijać rękawki i do roboty

Obecnie jestem już po pracach blacharskich. Nadszedł czas na próbne odpalenie. I tu pojawił się problem. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce wywala bezpeicznik IG COIL METER.

Przeszukałem google i nigdzie nie znalazłem schematu instalacji elektrycznej do mojegej Samiczki. Proszę o pomoc. gdzie i jak szukać zwarcia?
Ostatnio zmieniony przez MarcinPolo 2016-09-20, 10:55, w całości zmieniany 1 raz  

Tanto 
mechanik

Wysłany: 2016-08-06, 21:36   

Zastanawia mnie jedno - rocznik 2000 i na gaźniku? Wydawało mi się że dużo wcześniej przerzucili się na wtrysk.

Odnośnie schematu, nie wiem jak w 'hiszpanach', ale w wersjach japońskich nie było większych rewolucji w elektryce i można w poszukiwaniu problemu podpierać się dostępnymi w necie schematami. Oczywiście z pewną dozą nieufności ;-)

Didymos 
Expert
SJ416

Wysłany: 2016-08-06, 23:19   

Na niektóre rynki gaźnik był bardzo długo w ofercie, podobnie jak wąskie mosty.

tosiekDH 
rozgadany

Wysłany: 2016-08-07, 00:12   

MarcinPolo, - bezpiecznik od układu zapłonowego, zestawu wskaźników i elektrozaworu w gaźniku. Poszukiwania po blacharce zaczyna się od wiązki kabli w miejscach gdzie było cięte szlifierka i spawane, bo tam najłatwiej usmażyć izolację i zrobić zwarcie. No i jeszcze przy zakładaniu budy na swoje miejsce mogłeś zgnieść gdzieś wiązkę i zrobiłeś sobie zwarcie.

Facebook.com/pfeoffroadpolska/

MarcinPolo 
świeżak

Wysłany: 2016-08-07, 08:08   

Dziękuję za porady. Problem chwilowo rozwiązany. Porozcinałem izolację wiązki tu i ówdzie, potarmosiłem, pogniotłem i zwarcie się rozwarło. Co prawda nie namierzyłem felernego miejsca, ale wczoraj samochodzik wkońcu zamruczał. Poniewasz wciąż ma wykrącony ostatni tłumnik (będę przenosił butlę LPG w miejsce zbironika paliwa), to na twarzy pojawił się wielki banan. :mrgreen:

Moja Suzuka pochodzi z Holandi, może dlatego 2000 i gaźnik.

Okazuje się że silnik na monowtrysku. :oops: taki ze mnie znawca :oops:

Odpowiedz do tematu