Wysłany: 2017-03-17, 20:17 Nie wkręcić się na obroty silnik Vitara 1.6 16v
Witam mam problem odnośnie silnika Vitary 1.6 16V nie chce się wkręcić na obroty po delikatnym dodawaniu gazu wkręcić się max 4tys. obr. Po zmianie silnika odrazu ma takie objawy i założona pompki paliwa zewn. Min.2bary max 3 bary.
To jaka pompke proponujecie? Bo ja mam założona ta uniwersalna taka jak od omega czy Vectry.cisnieni3 mi się wydaje że jest dobre bo palcem nie idzie przytrzymać wężyka. Ale za to słychać strasznie jak paliwo wraca powrotem
Zamówiłem dziś z magneti marelli od 3.6 do 6 to raczej już powinno ogarnąć, jak uważacie?
Nie tylko pompa jest odpowiedzialna za cisneinei paliwa, zostaje jeszcze regulator i przewod zasilajacy, jak bedzie na nim jakies przewezenie to kawitacja zrobi swoje i stabilnego cisnienia nie bedzie
Co do tego to powinno być raczej dobrze, bo w vitce silnik bez problemu działał wcześniej.a od zbiornika do silnika brak jakich kolwoek zwężen.jutro będę miał druga pompke to się okaże.
to raczej nie pompka paliwa ja mam zalozoną 1 bar i wkreca się na obroty normalnie do odcinki
ale jest problem z niskich obrotów trochę podszarpuje przy ruszaniu ale jak się przekroczy 2-3 tys obrotów jest ok dziwne
meenia - a co ma przewężenie do ciśnienia- przecież przekrój się nie zmienia tzn okrag czy elipsa -ciśnienie będzie jednakowe
czyba ze przewod się naprawdę mocno gdzies zdusił
to raczej nie pompka paliwa ja mam zalozoną 1 bar i wkreca się na obroty normalnie do odcinki
ale jest problem z niskich obrotów trochę podszarpuje przy ruszaniu ale jak się przekroczy 2-3 tys obrotów jest ok dziwne
meenia - a co ma przewężenie do ciśnienia- przecież przekrój się nie zmienia tzn okrag czy elipsa -ciśnienie będzie jednakowe
czyba ze przewod się naprawdę mocno gdzies zdusił
Kawitacja, temat do poczytania. Mialem takie rs4 pompa walbro 255, zmieniana 3 razy, a winne szarpania byly piekne aluminiowe oksydowane zlaczki z alledrogo
Zmieniłem pompę i nic nie pomogło.od czego są te przekaźniki pod tapicerka,bo jeden powinien się załączyć i za chwilę wyłączyć i podczas odpalenia znowu się włączyć a siedzi cicho jeden z kabli idzie do aparatu zapłonowego jeden to masa następny idzie do sterownika i jeden do wtyczki ale nie mam jej podłączone i nie wiem czy czegoś nie brakuje.
interesuje cię ten z różowymi kablami - pompa paliwa. Ale jakby nie załączył to byś silnika pracującego nie słyszał
4piny, 2 z nich to wejście i wyjście (styk NO) są to różowe kable. Do testów możesz zmostkować - załączysz pompę na stałe, ale w żadnym wypadku tak nie jeździ - ze względów bezpieczeństwa!
Zmieniłem pompę i nic nie pomogło.od czego są te przekaźniki pod tapicerka,bo jeden powinien się załączyć i za chwilę wyłączyć i podczas odpalenia znowu się włączyć a siedzi cicho jeden z kabli idzie do aparatu zapłonowego jeden to masa następny idzie do sterownika i jeden do wtyczki ale nie mam jej podłączone i nie wiem czy czegoś nie brakuje.
mnie ten opis noise surpresorem zalatuje, ale bez foty i pokazania palcem to raczej nie zgadniemy
[ Dodano: 2017-03-22, 11:34 ]
I z tego różowego przewodu nie ma sterowania na przekaźnik ten pierwszy z lewej strony nie dziala a z niego idzie przewod do aparatu ten na samym dole. On powinien niby sie właczyc i wyłączyć podczas zapłonu a gdy sie odpala sie załączyc z powrotem a nie ma reakcji.Jest taki efekt jak by zapłon sie nie przestawiał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum