Pomógł: 17 razy Wiek: 37 Dołączył: 20 Kwi 2012 Posty: 1030 Skąd: Bristol UK
Wysłany: 2013-03-30, 23:48
No to robi sie ciekawie dzis po raz enty przegladalem temat zeby upewnic sie ze moj swap moze dostac zielone swiatlo, tyle ze akurat flansze mam dobrze zwymiarowana, komp z wiazka od Vitki i Suzanna na wtrysku, spawania sie tez nie boje a wspomagania na razie nie bedzie . . . tylko co z tym walkiem ??
panowie ja mam kupiona flansz
e pod silnik jak ktos chce abym odrysowal na tekturce dokladny wymiar dac znac symbolicznie za przesyłkę na konto i resztę sobie ogarniecie samemu
_________________ 1.SJ410 + graty do nowego projektu mosty tojka lj70 reszta w budowie ...
Panowie prosiłbym o pomoc ludzi którzy wykonali ten swap.
Mam iskrę na świecach ale silnik nie chce odpalić. Korzystam z popularnego schematu warbirda ale część rzeczy się tam nie zgadza :/
Czy ktoś ma schemat do europejskiej wersji ?
Pompa paliwa jest nowa, ciśnienie powinno podawać dobre, nowe przewodu paliwowe + nowy filtr paliwa.
Czy można wyjść z założenia że skoro jest iskra to elektryka jest ok ? Czy ktoś ma pomysł co można sprawdzić ?
Jutro kupuje nowe świece i bo wcześniejsze były upaćkane... Kable były nowe.
Silnik przed wyciągnięciem z vitary odpalałem...
Jeszcze jedna sprawa - po skończeniu kręcenia to 'wyje' mi jedna "wtyczka", ta koło tps'u. Tak ma być ?
miska olejowa do wymiany lub przerobienia
obudowa termostatu od suzuki ignis lub dorabiana
dorobienia rurki prowadzącej wodę z tyłu silnika do chłodnicy
flansz silnik skrzynia
przerobienie dolotu powietrza do filtra lub adaptacja innego
przesunięcie mocowania prawej łapy silnika
przerobienie mocowania linki sprzęgła
przerobienie linki gazu
przedłużenie przewodów sondy lambda
kolektor wydechowy do wymiany
Przy swap-ie na 1.6 8v tylo flansza silnik/skrzynia i przesunięcie mocowania łappy
no i w obu przypadkach dochodzi jeszcze przeróbka instalacji elektrycznej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum