W uszczelce pod głowicą ew. termostat sie zaciał . wymontuj termostat wrzuc do goracej wody i jesli działa to trzeba bedzie uszczelke wymienic . sprawdzales jaki kolor ma olej i ile jest płynu ??
https://www.youtube.com/watch?v=uHc3RiXXLiE
Wysłany: 2018-09-14, 12:34
może po prostu układ zapowietrzony, to że płynu trochę "przybywa" w trakcie rozgrzewki to normalne choć wahanie pomiędzy mina a maks raczej nie jest zdrowe. Uzupełnij płyn na zimnym, sprawdz jak sugerował Stachu czy termostat otwiera, czy chłodnica cała ciepła ja bym od tego zaczął.
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
Sprawdz termostat, a pozniej wyjmij swiece i obejrzyj czy ktoras nie jest wilgotna, bardziej czysta.
Zalej do pelna wody, plynu szkoda a i tak bedziesz zlewal, na otwartym ukladzie zapal i patrz czy nie bedzie podawal non stop babli powietrza z ukladu. Mozna rowniez na zimnym przytkac w/w otwor chlodnicy czy zbiorniczka reka i nie powinno byc gwaltownego wzrostu cisnienia. Generalnie ja bym targnal glowice, zrobil od nowa, wymienil termostat i pompe... ale ja jestem zboczony.
_________________ Bo ja wolno myślę.
Rozum zostawiłem na warsztacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum