I to się nazywa robota! Łukasz dziękuję ale myślę że nie mamy wobec siebie długów bo tak samo mi pomagałeś od samego początku naszej znajomości czy to jakieś części, wypałki i jazda po lublyna :D! a ja jak mogę to pomogę ;) już nie raz pisałem że odwalasz kawał dobrej roboty, sam ogarniasz takie rzeczy że szok powodzenia w dalszym składaniu!
Wysłany: 2018-12-30, 11:48
Gratuluję dobrych ludzi wokół siebie, wówczas jeden zwykły człowiek z drugim zwykłym człowiekiem mogą robić rzeczy niezwykłe trzymam kciuki za elektryfikację balerona i resztę prac wykończeniowych
_________________ Długie Koromysło z kowadłem pod maską
dla tych co się zastanawiają ile potrzeba czasu żeby wyspawać budę w takim zakresie:
- całkowity brak progów - zastąpienie ich profilem zamkniętym (teraz nie pamiętam czy t było 80x80mm czy 100x100mm - sprawdzę przedytuję),
- perforacja pod nogami kierowcy i pasażera, głownie w narożu i wzdłuż progu,
- perforacja w obszarze przejścia podłogi przód na pakę, wygnite środkowe mocowania budy,
- wygnite przejście nadkola w błotnik,
- wygnite przejście podłogi paki na tylny próg oraz zgnity tylny próg dołu,
- wymiana podłogi paki
określiłbym to jako stan średni, to moja druga buda i była o wiele lepsza niż ta pierwsza.
Prace nie polegały na odbudowie na oryginał tylko na wzmocnieniu newralgicznych miejsc i zapewnienie pełnej szczelności.
Gdyby zliczyć łączny czas pracy w jednym kawałku to dwie osoby są w stanie opierdzielić budę w jakieś 100-120rbh blachara + 5-7dni przygotowanie do malowania i malowanie, mając do dyspozycji 2-3 szlifierki kątowe, spawarkę mig, zestaw amatora blacharza z Juli, przyrząd do felcowania krawędzi z otwornicą, jakieś kombinerki, śrubokręty, młotki.
Mając giętarkę do blach (której nie mieliśmy) robota byłaby bajką, zdecydowanie ograniczyłaby konieczność ręcznego profilowania blach.
_________________ Suzuki Samurai 1.3i '94 - seria
Radość zaczyna się tam gdzie kończy się rozsądek.
Będąc w terenie postępuj zawsze tak, byś z czystym sumieniem mógł wrócić kiedyś w to samo miejsce. Ty, albo ktokolwiek inny...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum