Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprawa ciągnięcia przyczepy, najlepiej od osób które mają bądź miały z tym styczność. Potrzebuje ciągnik do przyczep od 800 do około 1100 DMC (z hamulcem), dokładniej mówiąć są to przyczepy szybowcowe takie jak ta :
Przyczepa jest olbrzymia w stosunku do tych autek, stąd moje obawy.. ale na nic lepszego mnie nie stać a zależy mi na właściwościach jezdnych w terenie. Ponieważ często trzeba taką przyczepą wjechać w pole jakiegoś rolnika i pozbierać szybowiec. Bardziej skłaniam się ku Jimniemu rok od 2005, jednakże nie mogę znaleźć informacji o tym jaką przyczepę może ciągnąć i jak wygląda ta sprawa o strony (praktycznej). Mam nadzieje ze znajdą sie osoby które w jakims stopniu rozwieją moje obawy.
Ja wiem?! Następca samca całkiem przyzwoicie się sprawuje!! Pomyśli nad Jimim!! OCZYWIŚCIE MOJE PRYWATNE ZDANIE!! W terenie to samuraj poradzi z taką przyczepą gorzej na długich dystansach z racji jego komfortu!! ALE BEZ PROBLEMU TAKĄ PRZYCZEPĘ Z "oraniny" wyciągnie a jak nie to zapodaj wyciągarkę i dasz rady!!
POZDRAWIAM
W Vitarkach pada przód i ostatnio jak wyciągał kumpel peugota vitarką to spieprzył przedni napęd na końcu wyciągnąłem samcem vitarę i peugota!! Chyba, że mówimy o VITARACH nowszego typu!! To nie mam zdania!!
Moi jak jeździli w terenie dość intensywnie to przedni napęd się długo nie ostał!! Jeden borował w śniegu złapało w końcu twardego i już po napędzie!! MOŻE TO DZIWNY ZBIEG OKOLICZNOŚCI!! piratc najlepiej zadaj pytanie na forum VITKI!! Tam się dowiesz wszystkiego o VITARCE!!
Nie miałem ale mam 2 kumpli co mają i strasznie na przód nażekają!! Nie wiem co w tym jest!! Jeden tłumaczył mi, że wpakuje napęd od SAMCA ale robota koło niego to duża kasa!! A drugi chciał zamienić Vitkę za moją SUZI!! Ale nigdy w życiu!!
Oj suką to nie na-szalejesz ostatnio Forda transita ciągnąłem załadowanego który warzył 3,5tony na autostradzie jechałem max 60km a pod górkę łagodna na jedynce i pełne obroty...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum