Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Założyłem gaźnik Pony ale jest problem!!
Prokus 
nowicjusz
Jan Palony

Wysłany: 2011-04-04, 19:15   Założyłem gaźnik Pony ale jest problem!!

witam
Dziś założyłem gaźnik od hyundaia pony
wszystkie przewody pozakładałem jak trzeba i gitara
odpalam auto ma mniejwiecej 1500obr. na ssaniu. po rozgrzaniu wciskam ssanie i obroty są tak około 900-1000
przegazowałem go i obroty wracały do tych 900obr.
wyjechałem w miasto i troche go depnałem i nagle obroty zawiesiły sie na 2000-2500obr.
niewiem z jakiego powodu. nawet po zdjeciu linki całkowiecie trzyma takie obroty
może łapać gdzieś jakieś lewe powietrze? moze pod gaźnikiem, moze źle skreciłem.
help

onagier 
nowicjusz

Wysłany: 2011-04-04, 20:06   

Na zdjęciu zaznaczyłem Ci blaszkę którą trzeba podgiąć. Ogólnie chodzi o to żeby nie było luzu może to powodować Twoje objawy. Ewentualnie tak jak rozmawialiśmy któreś podciśnienie lub uszczelka gaźnik kolektor.

Prokus 
nowicjusz
Jan Palony

Wysłany: 2011-04-04, 21:51   

dzięki za foto. jutro z samego rana go wyciagne, sprawdze tą blaszke i zrobie nową uszczelkę. zobacze tez wszystkie wężyki od podcisnienia czy nie puszczają i napisze jakie jest efekt po zabiegu. dzięki za pomoc

[ Dodano: 2011-04-05, 12:09 ]
No i udało sie ogarnąć. okazało sie ze dostawał lewe powietrze. zrobiłem uszczelke i jest gitara. teraz idzie jak przecinak:P
zadnego dziwnego wchodzenia na obroty, gaśniecia itd. aż sie przyjemnie jeździ. Onagier, Albert dzięki za pomoc.

lukasz_samcik
świeżak

Wysłany: 2012-04-17, 21:09   

a z czego wycinacie te uszczelki bo dziś założyłem gaźnik na starą i chyba coś nie tak bo obroty na wysokie?

czesio6969 
pomocnik mechanika
ToMa off-road

Wysłany: 2012-04-18, 08:19   

a macie na gaźniku pony, jak gaz dodajecie to najpierw dławi silnik a potem idzie tak jakby zalewało na wolnych,
Samurai 95r. silnik 1,6 boleno, reduktor 4,16 - blokada tył, blokada przód ARB - silverstone MT117 Extreme 33.10,50.15,wyciągarka mechanik przód, wyciągarka tył escape evo9500, wzmacniane półosie przód-tył, spiek

gustaw
świeżak

Wysłany: 2013-04-20, 00:17   

witam kolegów
Ja założyłem dzisiaj gaźnik od pony jak odpaliłem, trochę wyregulowałem, pojechałem się przejechać, pierwsze wrażenie myślałem ze przez ten gaźnik mam 2.0 silnik ma takiego kopa że koła bym pourywał, troszkę pojeździłem i chyba jakaś dysza się przytkała bo zapalam i gaśnie, a na ssaniu chodzi, wie ktoś jak to rozebrać i przedmuchać?

Odpowiedz do tematu